Výrobky

Jogurt jahodový 400 g

Číslo cechovní normy

2017-07-18-0307

Číslo výrobku

2017-07-18-0307/1860

Charakteristika výrobku

Ochucený jogurt je kysaný mléčný výrobek., získaný standardizací, pasterací, zakysáním, zráním a přidáním ochucující složky. Ochucený jogurt obsahuje minimálně 2,5 % hmotnostních tuku v bílé hmotě. Ochucující složka jahodová - jahody 50 %, cukr, pitná voda, modifikovaný kukuřičný škrob, šťáva z černé mrkve, přírodní aroma, koncentrát citrónové šťávy, stabilizátor: pektiny)

Společnost

Ekomilk a.s.
Příborská 818
Frýdek-Místek, 738 37
Česká republika

Definice balení

EAN

8594033402037

Balení

Typ: kelímek PET, ALU víčko, velikost: 400 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

mléko

ochucující složka

24 %

sušené odstředěné mléko

2 %

jogurtová kultura

0.011 %

kultura Bifidobacterium BB12 a Lactobacillus acidophilus LA5

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

379 1

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva odpovídající jahodové ochucující složce.

Vůně a chuť

Vůně charakteristická po použité kultuře, bez cizích příchutí a pachů, chuť jogurtová s příchutí jahod.

Konzistence

stejnorodá, krémovitá, přímeně hustá, mírné oddělování syrovátky není na závadu.

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko, jogurt nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky; mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou – nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky; četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 10 na 7 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku.

Technologický postup

Standardizace smetanové směsi - pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah mléčnéhotuku minimálně 2,7 %; obsah sušiny minimálně 17 %; kyselost před expedicí: pH 3,9 - 4,5

Procesní stav

Zrušený