Výrobky

Jogurt stracciatella 400 g

Číslo cechovní normy

2017-07-18-0307

Číslo výrobku

2017-07-18-0307/1862

Charakteristika výrobku

Ochucený jogurt je kysaný mléčný výrobek., získaný standardizací, pasterací, zakysáním, zráním a přidáním ochucující složky. Ochucený jogurt obsahuje minimálně 2,5 % hmotnostních tuku v bílé hmotě. Ochucující složka stracciatella - cukr, pitná voda,kousky čokolády 12 % - kakaová hmota, kakaové máslo, cukr- modifikovaný kukuřičný škrob, aroma, regulátor kyselosti: kyselina citronová stabilizátor: pektiny)

Společnost

Ekomilk a.s.
Příborská 818
Frýdek-Místek, 738 37
Česká republika

Definice balení

EAN

8594033402044

Balení

Typ: kelímek PET, ALU víčko, velikost: 400 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

mléko

ochucující složka

24 %

sušené odstředěné mléko

2 %

jogurtová kultura

0.011 %

kultura Bifidobacterium BB12 a Lactobacillus acidophilus LA5

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

516 1

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva odpovídající ochucující složce stracciatell, viditelné kousky čokolády.

Vůně a chuť

Vůně charakteristická po použité kultuře, bez cizích příchutí a pachů, chuť jogurtová s příchutí čokolády.

Konzistence

stejnorodá, krémovitá, přímeně hustá, mírné oddělování syrovátky není na závadu.

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko, jogurt nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky; mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou – nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky; četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 10 na 7 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku.

Technologický postup

Standardizace smetanové směsi - pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah mléčného tuku minimálně 2,7 %; obsah sušiny minimálně 17 %; kyselost před expedicí: pH 3,9 - 4,5; Listeria monocytogenes při pH pos hodnotou 4,4 je počet 100 KTJ/g; při pH nad hodnotu 4,4 je počet 100 KTJ/g pro produkty uvedené na trh během doby udržitelnosti; nepřítomnost ve 25 g před opuštěním provozovny.

Procesní stav

Zrušený