Boni tvaroh jemný
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-09-06-0147
Číslo výrobku
2016-09-06-0147/2572
Charakteristika výrobku
Tvaroh jemný
Společnost
OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika
Definice balení
EAN
8593807159009
Balení
Typ: Ochranná fólie, vyrobeno z papíru odolného proti protržení, zvenku potaženého hliníkovou fólií a dá, velikost: 250 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
kravské mléko
mlékárenské kultury
syřidlo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
423 kJ/100 g
Základní výživové hodnoty
tuky
2,7 g/100 g
nasycení mastní kyseliny
1,8 g/100 g
sacharidy
4 g/100 g
cukry
4 g/100g
bílkoviny
15 g/100g
sůl
0,09 g/100 g
Senzorické požadavky
Vzhled
vzhled a barva: mléčné bílá
Vůně a chuť
Chuť a vůně: jemně nakyslá, mléčná, bez cizích příchutí a pachů
Konzistence
stejnorodá, pevná, jemně hrudkovitá, lehce uvolněná syrovátka není na závadu
Nadstandardní parametry
Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko
Technologický postup
- Pasterace a příprava mléčné směsi;
- Přídavek kultury a částečné prokysání směsi;
- Přídavek syřidla a promíchání;
- Srážení směsi, krájení sraženiny;
- Oddělení sraženiny a syrovátky klasicky přes tvarožníky;
- Naplnění do spotřebitelského obalu;
- Vychlazení;
- Skladování v chladu před expedicí.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY: sušina: min. 22 %, tuk 2,7 %;
MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY: Listeria monocytogenes: neg./25 g
Procesní stav
Schválený