Výrobky

Boni tvaroh jemný

Číslo cechovní normy

2016-09-06-0147

Číslo výrobku

2016-09-06-0147/2572

Charakteristika výrobku

Tvaroh jemný

Společnost

OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika

Definice balení

EAN

8593807159009

Balení

Typ: Ochranná fólie, vyrobeno z papíru odolného proti protržení, zvenku potaženého hliníkovou fólií a dá, velikost: 250 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

kravské mléko

mlékárenské kultury

syřidlo

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

423 kJ/100 g

Základní výživové hodnoty

tuky

2,7 g/100 g

nasycení mastní kyseliny

1,8 g/100 g

sacharidy

4 g/100 g

cukry

4 g/100g

bílkoviny

15 g/100g

sůl

0,09 g/100 g

Senzorické požadavky

Vzhled

vzhled a barva: mléčné bílá

Vůně a chuť

Chuť a vůně: jemně nakyslá, mléčná, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

stejnorodá, pevná, jemně hrudkovitá, lehce uvolněná syrovátka není na závadu

Nadstandardní parametry

Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko

Technologický postup

  • Pasterace a příprava mléčné směsi;
  • Přídavek kultury a částečné prokysání směsi;
  • Přídavek syřidla a promíchání;
  • Srážení směsi, krájení sraženiny;
  • Oddělení sraženiny a syrovátky klasicky přes tvarožníky;
  • Naplnění do spotřebitelského obalu;
  • Vychlazení;
  • Skladování v chladu před expedicí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY: sušina: min. 22 %, tuk 2,7 %;

MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY: Listeria monocytogenes: neg./25 g

Procesní stav

Schválený