Cechovní normy

Pečená sekaná mistra řezníka

Číslo cechovní normy

2018-06-13-0388

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky

Zadavatel normy

Společnost

Ravy CZ a.s.
Norská 580/40a
Liberec 11, 46001
Česká republika

Požadavky na složení

Povinné složky

  • Vepřové maso 70 % libovost     12.0 %;
  • Vepřový ořez   50 % libovost     35.5 %;
  • Vepřové srdce;
  • Strouhanka(pšeničná mouka, voda, kypřící látka: uhličitan amonný)
  • Pitná voda;
  • Vepřová játra;
  • Cibule;
  • Česnekové stroužky;
  • Hrubá mouka;
  • Dusitanová solicí směs(jedlá sůl, konzervant: dusitan sodný);
  • Kuřecí játra;
  • Majoránka.

Přípustné složky

  • Trifosforečnany;

Nepřípustné složky

  • přídatné látky kromě těch, které jsou uvedeny v přípustných složkách a kromě dusitanu sodného, obsaženého v DSS
  • strojně oddělené maso;
  • maso a droby zvířat jiných živočišných druhů;
  • přidané bílkoviny.

Technologický postup

  • příprava surovin;
  • mletí;
  • míchání;
  • tvarování;
  • tepelné opracování pečením;
  • zchlazení;
  • balení výrobku.

Nadstandardní parametry

Unikátní složení - tento druh sekané se na trhu nevyskytuje. Minimalizace přídatných látek – pouze trifosforečnany

Rozhodčí metody

Rozbor na obsah masa, obsah vápníku, úlomky kostí;v případě sporu  bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.

Senzorické požadavky

Vzhled

Sekaná typicky válcovitého tvaru. Povrchová barva je nahnědlá, typická pro pečený výrobek. V nákroji viditelná struktura masa, drobů a koření.

Vůně a chuť

Vůně a chuť výrazná po použitých surovinách, příjemně kořeněná.

Konzistence

Tuhá konzistence, na skusu křehká.

Procesní stav

Schválený

Výrobky v této normě

Tento výrobce nemá žádné zrušené výrobky.