Pečená sekaná mistra řezníka
Číslo cechovní normy
2018-06-13-0388
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky
Zadavatel normy
Společnost
Ravy CZ a.s.
Norská 580/40a
Liberec 11, 46001
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
- Vepřové maso 70 % libovost 12.0 %;
- Vepřový ořez 50 % libovost 35.5 %;
- Vepřové srdce;
- Strouhanka(pšeničná mouka, voda, kypřící látka: uhličitan amonný)
- Pitná voda;
- Vepřová játra;
- Cibule;
- Česnekové stroužky;
- Hrubá mouka;
- Dusitanová solicí směs(jedlá sůl, konzervant: dusitan sodný);
- Kuřecí játra;
- Majoránka.
Přípustné složky
- Trifosforečnany;
Nepřípustné složky
- přídatné látky kromě těch, které jsou uvedeny v přípustných složkách a kromě dusitanu sodného, obsaženého v DSS
- strojně oddělené maso;
- maso a droby zvířat jiných živočišných druhů;
- přidané bílkoviny.
Technologický postup
- příprava surovin;
- mletí;
- míchání;
- tvarování;
- tepelné opracování pečením;
- zchlazení;
- balení výrobku.
Nadstandardní parametry
Unikátní složení - tento druh sekané se na trhu nevyskytuje.
Minimalizace přídatných látek – pouze trifosforečnany
Rozhodčí metody
Rozbor na obsah masa, obsah vápníku, úlomky kostí;v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.
Senzorické požadavky
Vzhled
Sekaná typicky válcovitého tvaru.
Povrchová barva je nahnědlá, typická pro pečený výrobek.
V nákroji viditelná struktura masa, drobů a koření.
Vůně a chuť
Vůně a chuť výrazná po použitých surovinách, příjemně kořeněná.
Konzistence
Tuhá konzistence, na skusu křehká.
Procesní stav
Schválený
Výrobky v této normě
Tento výrobce nemá žádné zrušené výrobky.