Pudinkový dezert se šlehačkou
Číslo cechovní normy
2019-06-27-0440
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - mléčné výrobky ostatní
Zadavatel normy
Společnost
Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
Praha 10 - Malešice, 108 03
Česká republika
Navrhovatel normy
Společnost
Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
Praha 10 - Malešice, 108 03
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
Pudink:
- mléko podle normy "Syrové kravské mléko";
- smetana,
- cukr;
- škrob nebo modifikovaný škrob;
- ochucující složka:vanilka nebo karamel nebo kakao nebo extrakty kávy;
- aromata;
- barvivo betakaroten pro vanilkovou příchuť.
Našlehaná smetana:
- glukózo-fruktózový sirup;
- stabilizátory: karagenan a guma guar;
- želatina;
- pěnotvorná látka : dusík.
Přípustné složky
- podmáslí;
- stabilizátor karagenan.
Nepřípustné složky
- voda,
- syrovátka,
- náhradní sladidla,
- rostlinný tuk,
- konzervanty.
Technologický postup
- příprava směsí;
- vysoká pasterace, UHT záhřev;
- chlazení;
- skladování;
- nášleh dusíkem ( možné pro šlehačku i samotný pudink);
- balení;
- chlazení.
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě "Syrové kravské mléko"; Nepřítomnost syrovátky, konzervantů, rostlinného tuku a náhradních sladidel; složení výrobku : obsah tuku minimálně 2 %; obsah sacharidů minimálně 13 %.
Rozhodčí metody
Stanovení sušiny; v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.
Senzorické požadavky
Vzhled
vzhled : typický pro pudink a použitou ochucující složku; barva: typická pro použitou ochucující složku.
Vůně a chuť
chuť a vůně: typická pro použitou ochucující složku
Konzistence
krémovitá
Uživatel
Schváleno
27.4.2022 06:27:02
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený
Platnost
Od
27.4.2022 06:27:02
Do
-
Výrobky v této normě
Tento výrobce nemá žádné zrušené výrobky.