DUNAJSKÁ KLOBÁSA
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0065
Číslo výrobku
2016-03-22-0065/2606
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
MASNÝ VÝROBEK TRVANLIVÝ FERMENTOVANÝ. původ hlavní složky: ČR a EU; upřesnění energetické hodnoty výrobku: energetická hodnota uvedená na obale výrobku v kcal je: 483 kcal/100 g; upřesnění obsahu cukrů: obsah cukrů uvedený na obale výrobku je: < 1,0 g/100 g.
Společnost
MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
Kamenec u Poličky, 572 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8594016342169
Balení
Typ: baleno v ochranné atmosféře, velikost: 200 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl s jódem
koření
extrakty koření
dextróza
startovací kultura
jedlé kolagenní střívko
sušená zelenina
Přídatné látky
antioxidant E301
E 150
konzervant E 250
Energetická hodnota výrobku
483 kcal / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
44,8 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
17,6 g/100g
Sacharidy
1 g/100g
Z toho cukry
< 1,0 g/100g
Bílkoviny
18,9 g/100g
Sůl
3,3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: výrobek na řezu lesklý a hladký, jemné zrnění; Barva: na řezu je růžově-červené barvy, bez kroužku pod obalem
Vůně a chuť
Chuť a vůně: příjemná aromatická, výrazně kořeněná po paprice, průměrně až výrazně slaná, výrazně kořeněná, na skusu výrobek křehký a vláčný
Konzistence
tužší, soudržná
Nadstandardní parametry
MASNÝ VÝROBEK TRVANLIVÝ FERMENTOVANÝ. SLOŽENÍ: na 100 g hotového výrobku bylo použito 118 g vepřového masa a 14 g hovězího masa (z normy: celkový obsah masa minimálně 120 g na 100 g hotového výrobku – z toho obsah hovězího masa minimálně 10 % hmotnostních - splněno) z normy:nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0 - splněno
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0
Uživatel
Schváleno
12.7.2021 15:11:23
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený