Jogurt jahodový 400 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-07-18-0307
Číslo výrobku
2017-07-18-0307/1860
Charakteristika výrobku
Ochucený jogurt je kysaný mléčný výrobek., získaný standardizací, pasterací, zakysáním, zráním a přidáním ochucující složky. Ochucený jogurt obsahuje minimálně 2,5 % hmotnostních tuku v bílé hmotě. Ochucující složka jahodová - jahody 50 %, cukr, pitná voda, modifikovaný kukuřičný škrob, šťáva z černé mrkve, přírodní aroma, koncentrát citrónové šťávy, stabilizátor: pektiny)
Společnost
Ekomilk a.s.
Příborská 818
Frýdek-Místek, 738 37
Česká republika
Definice balení
EAN
8594033402037
Balení
Typ: kelímek PET, ALU víčko, velikost: 400 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
mléko
ochucující složka
24 %
sušené odstředěné mléko
2 %
jogurtová kultura
0.011 %
kultura Bifidobacterium BB12 a Lactobacillus acidophilus LA5
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
379 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva odpovídající jahodové ochucující složce.
Vůně a chuť
Vůně charakteristická po použité kultuře, bez cizích příchutí a pachů, chuť jogurtová s příchutí jahod.
Konzistence
stejnorodá, krémovitá, přímeně hustá, mírné oddělování syrovátky není na závadu.
Nadstandardní parametry
mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko, jogurt nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky; mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou – nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky; četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 10 na 7 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku.
Technologický postup
Standardizace smetanové směsi - pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah mléčnéhotuku minimálně 2,7 %; obsah sušiny minimálně 17 %; kyselost před expedicí: pH 3,9 - 4,5
Procesní stav
Zrušený