Výrobky

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-21-0118

Číslo výrobku

2016-03-21-0118/1791

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - konzervy

Charakteristika výrobku

Sterilovaný masný výrobek. Konzerva.

Společnost

PT servis konzervárna spol. s r.o.
Purkyňova 1000
Tábor, 390 02
Česká republika

Definice balení

EAN

8594044446730

Balení

Typ: sklo, velikost: 300 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

80

vepřové kůže

8

pitná voda

bramborový škrob

cibule

česnek

kmín

pepř mletý

extrakty koření

dextróza

Přídatné látky

E 250: Dusitan sodný (Konzervant, stabilizátor barviva)

E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)

E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)

E 300 - Kyselina askorbová

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

759 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Nehomogenní dílo s převahou větších kusů vepřového masa barvy růžové v přiměřeně tuhém aspiku krytá přiměřenou vrstvou tuku.

Vůně a chuť

Vůně typická po vepřovém mase, bez cizích zápachů. Chuť kořeněná, přiměřeně slaná, typická po vepřovém mase a použitém koření. Chuť aspiku mírně slaná. Chuť tuku typická, bez cizích příchutí.

Konzistence

Maso křehké, měkké, aspik přiměřeně tuhý, po ohřátí s oddělenými kousky masa, šťavnatá.

Nadstandardní parametry

nižší obsah tuku max. 20% bez fosfátů a bez E 621 vysoký obsah masa - min. 80%

Technologický postup

Všechny navážené komponenty řádně promícháme a promíchané dílo strojně plníme do obalu. Strojově uzavřeme a po vložení do sterilizačních košů sterilujeme dle předepsaného sterilačního programu. Po vyhodnocení sterilizačního procesu jsou výrobky předány do skladu a přepravovány k expedici - etiketace a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah soli max. 2,5% obsah tuku max. 20% Mikrobiologicky výrobek splňuje požadavky obchodní sterility (masný výrobek - konzerva).

Uživatel

Schváleno

27.4.2023 10:41:17

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Vepřové maso ve vlastní šťávě (2.7.2019 07:56:49)