Výrobky

Kuřecí maso ve vlastní šťávě

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-21-0118

Číslo výrobku

2016-03-21-0118/1794

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - konzervy

Charakteristika výrobku

Sterilovaný masný výrobek. Konzerva.

Společnost

PT servis konzervárna spol. s r.o.
Purkyňova 1000
Tábor, 390 02
Česká republika

Definice balení

EAN

8594044446839

Balení

Typ: sklo, velikost: 300 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

kuřecí maso

80

vepřové kůže

8

pitná voda

bramborový škrob

sušená zelenina: mrkev

sušená cibule

sušený pastiňák

sušený celer

petrželová nať

česnek sušený

Přídatné látky

E 250: Dusitan sodný (Konzervant, stabilizátor barviva)

bramborový škrob

E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)

E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

E 575: Glukono-delta-lakton (Regulátor kyselosti, kypřící látka)

Alergeny

9 - Celer - Celer a výrobky z něj

Energetická hodnota výrobku

663 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Zcela nehomogenní dílo s převahou větších kusů zrněného kuřecího masa v přiměřeně tuhém aspiku, krytá přiměřenou vrstvou tuku.

Vůně a chuť

Vůně typická po drůbežím mase a použitém koření. Bez cizích pachů. Chuť kořeněná, přiměřeně slaná, typická po drůbežím mase a použitém koření. Chuť aspiku mírně slaná, bez cizích příchutí.

Konzistence

Maso křehké, měkké, aspik přiměřeně tuhý, po ohřátí s oddělenými kousky masa, šťavnaté.

Nadstandardní parametry

Nižší obsah tuku max. 15% bez fosfátů vysoký obsah masa - min. 80%

Technologický postup

Všechny navážené komponenty řádně promícháme a promíchané dílo strojně plníme do obalu. Strojově uzavřeme a po vložení do sterilačních košů sterilujeme dle předepsaného sterilačního programu. Po vyhodnocení sterilačního procesu jsou výrobky předány do skladu a připravovány k expedici - etiketace a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah soli max. 2,5% obsah tuku max. 15% Mikrobiologicky výrobek splňuje požadavky obchodní sterility (masný výrobek - konzerva).

Uživatel

Schváleno

27.4.2023 10:40:55

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Kuřecí maso ve vlastní šťávě (2.7.2019 10:10:15)