Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-21-0118
Číslo výrobku
2016-03-21-0118/1794
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - konzervy
Charakteristika výrobku
Sterilovaný masný výrobek. Konzerva.
Společnost
PT servis konzervárna spol. s r.o.
Purkyňova 1000
Tábor, 390 02
Česká republika
Definice balení
EAN
8594044446839
Balení
Typ: sklo, velikost: 300 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
kuřecí maso
80
vepřové kůže
8
pitná voda
bramborový škrob
sušená zelenina: mrkev
sušená cibule
sušený pastiňák
sušený celer
petrželová nať
česnek sušený
Přídatné látky
E 250: Dusitan sodný (Konzervant, stabilizátor barviva)
bramborový škrob
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 575: Glukono-delta-lakton (Regulátor kyselosti, kypřící látka)
Alergeny
9 - Celer - Celer a výrobky z něj
Energetická hodnota výrobku
663 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Zcela nehomogenní dílo s převahou větších kusů zrněného kuřecího masa v přiměřeně tuhém aspiku, krytá přiměřenou vrstvou tuku.
Vůně a chuť
Vůně typická po drůbežím mase a použitém koření. Bez cizích pachů. Chuť kořeněná, přiměřeně slaná, typická po drůbežím mase a použitém koření. Chuť aspiku mírně slaná, bez cizích příchutí.
Konzistence
Maso křehké, měkké, aspik přiměřeně tuhý, po ohřátí s oddělenými kousky masa, šťavnaté.
Nadstandardní parametry
Nižší obsah tuku max. 15% bez fosfátů vysoký obsah masa - min. 80%
Technologický postup
Všechny navážené komponenty řádně promícháme a promíchané dílo strojně plníme do obalu. Strojově uzavřeme a po vložení do sterilačních košů sterilujeme dle předepsaného sterilačního programu. Po vyhodnocení sterilačního procesu jsou výrobky předány do skladu a připravovány k expedici - etiketace a balení.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
obsah soli max. 2,5% obsah tuku max. 15% Mikrobiologicky výrobek splňuje požadavky obchodní sterility (masný výrobek - konzerva).
Uživatel
Schváleno
27.4.2023 10:40:55
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený