Uherská klobása
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0078
Číslo výrobku
2016-08-08-0078/0704
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Pikantní fermentovaná klobása se středním zrnem.Původ hlavní složky ČR a EU. upřesnění energetické hodnoty výrobku: energetická hodnota uvedená na obale výrobku v kcal je: 531 kcal/100 g; upřesnění obsahu cukrů: obsah cukrů uvedený na obale výrobku je: <1,0 g/100 g.
Společnost
MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
Kamenec u Poličky, 572 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8594016342695
Balení
Typ: flowpack, baleno v ochranné atmosféře, velikost: 240 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
dextróza
směs koření
startovací kultura
jedlé střívko
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)
E 300 - Kyselina askorbová
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
2197 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: výrobek na řezu lesklý a hladký, střední zrnění ; Barva: na řezu je růžově-červené barvy, bez kroužku pod obalem
Vůně a chuť
Chuť a vůně: příjemná aromatická, výrazně kořeněná po paprice, průměrně až výrazně slaná, na skusu výrobek křehký a vláčný
Konzistence
tužší, soudržná
Nadstandardní parametry
na 100 g hotového výrobku bylo použito 140 g vepřového masa (z normy:obsah masa minimálně 120 g na 100 g hotového výrobku - splněno) nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0 - splněno
Technologický postup
Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, balení.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0
Uživatel
Schváleno
27.4.2023 10:41:58
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený