Výrobky

Jaternice špejlované 250g.

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0336

Číslo výrobku

2017-08-22-0336/1922

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Společnost

Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
Praha 4, 140 00
Česká republika

Definice balení

EAN

8592890005071

Balení

Typ: ochranná atmosféra, velikost: 250 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

50 %

vepřové kůže

vývar (pitná voda, jedlá sůl, vepřové maso)

vepřová játra

9 %

strouhanka (pšeničná mouka, droždí, jedlá sůl s jódem)

vepřové střevo

česnek

jedlá sůl

koření

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

1086 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

19 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

6,7 g/100g

Sacharidy

5,2 g/100g

Z toho cukry

0,3 g/100g

Bílkoviny

18 g/100g

Sůl

1,3 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Výrobek je naražený do vepřového střeva, špejlovaný. Pod obalem vystupují tmavší a světlejší části suroviny šedé barvy. Na řezu je patrná mozaika tvořena částicemi masa šedé barvy, tuku, kůží a koření.

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je typická pro daný výrobek a po použitém koření.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa (50%); Bez SOM a drůbežího SOM; Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovin.

Technologický postup

Surovinu přemeleme na řezačce, následně v míchačce promícháme se všemi přísadami. Narážíme na narážce do vepřových střev a jednotlivé kusy oddělíme špejlováním. Výrobek tepelně opracujeme vařením a vychladíme.

Uživatel

Schváleno

27.4.2023 10:37:04

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Jaternice špejlované cca 1 kg (1.10.2019 05:36:26)