Jaternice špejlované 250g.
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0336
Číslo výrobku
2017-08-22-0336/1922
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Společnost
Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
Praha 4, 140 00
Česká republika
Definice balení
EAN
8592890005071
Balení
Typ: ochranná atmosféra, velikost: 250 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
50 %
vepřové kůže
vývar (pitná voda, jedlá sůl, vepřové maso)
vepřová játra
9 %
strouhanka (pšeničná mouka, droždí, jedlá sůl s jódem)
vepřové střevo
česnek
jedlá sůl
koření
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1086 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
19 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
6,7 g/100g
Sacharidy
5,2 g/100g
Z toho cukry
0,3 g/100g
Bílkoviny
18 g/100g
Sůl
1,3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Výrobek je naražený do vepřového střeva, špejlovaný. Pod obalem vystupují tmavší a světlejší části suroviny šedé barvy. Na řezu je patrná mozaika tvořena částicemi masa šedé barvy, tuku, kůží a koření.
Vůně a chuť
Chuť a vůně výrobku je typická pro daný výrobek a po použitém koření.
Konzistence
Konzistence je soudržná.
Nadstandardní parametry
Vysoký obsah masa (50%); Bez SOM a drůbežího SOM; Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovin.
Technologický postup
Surovinu přemeleme na řezačce, následně v míchačce promícháme se všemi přísadami. Narážíme na narážce do vepřových střev a jednotlivé kusy oddělíme špejlováním. Výrobek tepelně opracujeme vařením a vychladíme.
Uživatel
Schváleno
27.4.2023 10:37:04
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený