Zámecká klobása
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0078
Číslo výrobku
2016-08-08-0078/2114
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Jedná se o trvanlivý fermentovaný masný výrobek. Neobsahuje alergeny definované legislativou. Trvanlivost je 30 dní původ hlavních složek : ČR a EU; Na 100g hotového výrobku bylo použito 140g masa.
Společnost
MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
Kamenec u Poličky, 572 01
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: flowpack - ochranná atmosféra, velikost: 200 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
hovězí maso
jedlé střívko
extrakty koření
vepřové sádlo
35 %
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
dextróza
sušený glukózový sirup
směs koření
sušená zelenina
kouřové aroma
startovací kultura
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
2228 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vůně a chuť
Přirozená vůně po použitém koření bez cizích pachů. Chuť po použitém koření.
Konzistence
soudržná, pevná konzistence
Nadstandardní parametry
MASNÝ VÝROBEK TRVANLIVÝ FERMENTOVANÝ. SLOŽENÍ: na 100 g hotového výrobku bylo použito 140 g masa.
Technologický postup
Příprava surovin, míchání s kořením, narážení do střev, fermentace, chlazení, balení.
Uživatel
Schváleno
27.4.2023 10:39:07
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený