Výrobky

Zámecká klobása

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0078

Číslo výrobku

2016-08-08-0078/2114

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Jedná se o trvanlivý fermentovaný masný výrobek. Neobsahuje alergeny definované legislativou. Trvanlivost je 30 dní původ hlavních složek : ČR a EU;   Na 100g hotového výrobku bylo použito 140g masa.

Společnost

MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
Kamenec u Poličky, 572 01
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: flowpack - ochranná atmosféra, velikost: 200 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

hovězí maso

jedlé střívko

extrakty koření

vepřové sádlo

35 %

dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)

dextróza

sušený glukózový sirup

směs koření

sušená zelenina

kouřové aroma

startovací kultura

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)

E 300 - Kyselina L-askorbová

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

2228 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vůně a chuť

Přirozená vůně po použitém koření bez cizích pachů. Chuť po použitém koření.

Konzistence

soudržná, pevná konzistence

Nadstandardní parametry

MASNÝ VÝROBEK TRVANLIVÝ FERMENTOVANÝ. SLOŽENÍ: na 100 g hotového výrobku bylo použito 140 g masa.    

Technologický postup

Příprava surovin, míchání s kořením, narážení do střev, fermentace, chlazení, balení.

Uživatel

Schváleno

27.4.2023 10:39:07

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Obrázky

Historie

Zámecká klobása (24.3.2020 11:20:33)