Vocílka Špekáčky 480 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-03-29-0369
Číslo výrobku
2018-03-29-0369/1419
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Společnost
PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika
Definice balení
EAN
8590345410500
Balení
Typ: baleno v ochranné atmosféře do plastové vaničky, velikost: 480 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
54 %
hovězí maso
26 %
vepřové sádlo
voda
jedlá sůl
koření (sladká paprika, černý pepř, muškátový ořech)
sušená zelenina (česnek)
vepřové střívko
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
1270 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
28 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
13 g/100g
Sacharidy
1,0 g/100g
Z toho cukry
0,5 g/100g
Bílkoviny
12 g/100g
Sůl
1,9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu vychlazeného výrobku barva světle až tmavě růžová, špekové kostky nepravidelně rozložené, připouští se drobná měkká zrna kolagenních částic, vzduchové dutinky v menším rozsahu a mírně vytavený tuk.
Vůně a chuť
Vůně a chuť příjemná po čerstvé uzenině a koření, přiměřeně slaná a kořeněná, po ohřátí na skusu výrovek šťavnatý.
Konzistence
pružná, křehká, soudržná
Nadstandardní parametry
- vyšší obsah masa - 80 %
- bez zvýrazňovačů chuti, lepku a bílkovinných přísad;
- Nepřipouští se použití strojně odděleného masa, drůbežího strojně odděleného masa, rostlinných bílkovin, živočišných bílkovin.
- Zákazem použití živočišných bílkovin se rozumí povinné výhradní použití autentického masa jako základní výrobní suroviny, přičemž přídavek jakýchkoliv bílkovinných přísad živočišného původu není povolen.
- Zákaz použití rostlinných bílkovin se nevztahuje jen na autentické přírodní koření
Technologický postup
příprava suroviny na výrobu, kutrování, narážení, osušení, uzení /vaření, chlazení, balení, etiketování
Uživatel
Schváleno
27.4.2023 10:33:51
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený