Vídeňské párky 260 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0014
Číslo výrobku
2015-12-22-0014/1899
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný - uzený. Balení je opatřeno technickou etiketou s přesným složením výrobku.
Společnost
VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika
Definice balení
EAN
8594024650911
Balení
Typ: baleno do fólie OPA/PE, PA/PE, velikost: 260 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, vlastní prodejny
Složení
vepřové maso
73 %
pitná voda
vepřové kůže
bramborový škrob
jedlá sůl
dextróza
glukózový sirup
koření
extrakty koření
aroma
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
1138 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
24 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
8,9 g/100g
Sacharidy
2,5 g/100g
Z toho cukry
0,6 g/100g
Bílkoviny
12,3 g/100g
Sůl
2,2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrch – zauzený do tmavší zlaté barvy bez tmavých skvrn, hladký, bez technologického znečištění, nožičky párků jsou stejnoměrně velké. Nákroj – barva růžovo-šedá, mozaika spojky a vložky, viditelné koření.
Vůně a chuť
Chuť a vůně – lahodná, na skusu křehká, přiměřeně slaná, mírně kořeněná, chuť po ohřátí šťavnatá.
Konzistence
Konzistence – tuhá, křehká, pružná, soudržná po ohřevu.
Nadstandardní parametry
Vídeňské párky jsou v Čechách a na Moravě velmi oblíbené, proto se je firma Váhala rozhodla zařadit do svého sortimentu na podzim roku 2018. Vídeňské párky mají stejnoměrnou zlatavou barvu a obsahují 73 % vepřového masa. Když se zakousnete do teplého párku, mělo by se ozvat charakteristické „křup“. Pro kvalitní Vídeňské párky je to přímo typické. Párky jsou čistě jemné a naleznete v nich jasně srozumitelnou strukturu masa. Po ohřátí jsou párky příjemně šťavnaté a na skusu křehké. Párky se při ohřívání nesmí vařit, mohly by prasknout a ztratily by tak své chuťové vlastnosti. Doporučujeme je ohřát ideálně na 75 až 80 °C. Produkt je zcela bez lepku, bez alergenů dle nařízení EU č. 1169/2011 příloha II. a výrobek je také bez zvýrazňovače chuti.
Technologický postup
• Opracování vepřového masa, • pomletí masa na mlýnku, • překlopení masa do kutru, • přidání šupinkového ledu, soli, koření a aroma, • promíchání díla. Dále je surovina narážena do kolagenních střívek, nožičky párků jsou stejnoměrně velké. Výrobek je následně tepelně opracován působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu min. 10 minut. Po tepelném opracování se výrobek zchladí a balí
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Sledují se: - nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě, - benzo(a)pyren, - přítomnost lepku. Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění
Uživatel
Schváleno
27.4.2023 10:34:58
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený