Lovecký salám 300 g VB
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-29-0164
Číslo výrobku
2016-03-29-0164/2291
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100g výrobku bylo použito 140g masa;
Společnost
KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8594007484779
Balení
Typ: ochranná atmosféra, PE obal, velikost: 300 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
startovací kultura mikroorganismů
hovězí maso
jedlá sůl
vepřové kůže
dextróza
koření
extrakty koření
sušený česnek
slunečnicový olej
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
2157 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování: řez je lesklý, hladký, barva řezu je růžově-červená. Zrna surovin jsou převážně o velikosti 2,5 mm, bez shluku tukových nebo libových částic. Povrchový vzhled: povrch suchý, podélně mírně vrásčitý, barvy tmavě červenohnědé.
Vůně a chuť
Chuť: mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná, na skusu je výrobek vláčný až křehký. Vůně: příjemná aromatická po použitých surovinách a přísadách
Konzistence
pružná až tuhá, příjemná na skus
Nadstandardní parametry
- povinné použití hovězího masa;
- bez zvýrazňovačů chuti a bílkovinných přísad;
- aktivita vody (aw) 0,92;
- Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.
Technologický postup
1. příprava surovin 2. mělnění suroviny a míchání díla 3. plnění 4. tvarování do obdélníkového tvaru 5. zrání a sušení 6. chlazení 7. loupání 8. krájení 9. balení a etiketování
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.
Uživatel
Schváleno
19.10.2021 10:47:01
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený