Divočák 380g OA
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0074
Číslo výrobku
2016-08-08-0074/1089
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100g výrobku bylo použito 147g masa. Bez lepku. Nejedlé střívko.
Společnost
KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8594007484205
Balení
Typ: ochranná atmosféra, PE obal, velikost: 380 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
zvěřina (prase divoké)
11 %
jedlá sůl
vepřové kůže
koření
extrakty koření
dextróza
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
2022 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
43 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
16 g/100g
Sacharidy
1 g/100g
Z toho cukry
0,8 g/100g
Bílkoviny
25 g/100g
Sůl
3,1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrch: lesklý, mírně vrásčitý, barvy sytě červenohnědé, konzistence pružná až pevná. Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, růžově červené barvy, bez shluku tukových nebo libových částic.
Vůně a chuť
Vůně: příjemná, aromatická, po použitých surovinách a koření. Chuť: mírně slanější, výrazněji kořeněná.
Konzistence
Na skusu je výrobek vláčný až křehký.
Nadstandardní parametry
§ vysoký obsah masa; § bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad;
Technologický postup
1. příprava surovin 2. mělnění suroviny a míchání díla 3. plnění 4. tvarování do obdélníkového tvaru 5. zrání a sušení 6. chlazení 7. balení a etiketování balení a etiketování
Uživatel
Schváleno
13.12.2021 18:14:36
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený