Lovecký salám krájený cca 0,4 kg OA
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-29-0164
Číslo výrobku
2016-03-29-0164/0936
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.
Společnost
KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika
Definice balení
EAN
296296
Balení
Typ: ochranná atmosféra, PE obal, velikost: 400 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
dextróza
koření
sušený česnek
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
1770 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
35 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
12 g/100g
Sacharidy
2,8 g/100g
Z toho cukry
0,3 g/100g
Bílkoviny
24 g/100g
Sůl
3,6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování: řez je lesklý, hladký, barva řezu je růžově-červená. Zrna surovin jsou převážně o velikosti 2,5 mm, bez shluku tukových nebo libových částic. Povrchový vzhled: povrch suchý, podélně mírně vrásčitý, barvy tmavě červenohnědé.
Vůně a chuť
Chuť: mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná, na skusu je výrobek vláčný až křehký. Vůně: příjemná aromatická po použitých surovinách a přísadách
Konzistence
pružná až tuhá, příjemná na skus
Nadstandardní parametry
- povinné použití hovězího masa;
- bez zvýrazňovačů chuti a bílkovinných přísad;
- Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.
Technologický postup
1. příprava surovin 2. mělnění suroviny a míchání díla 3. plnění 4. tvarování do obdélníkového tvaru 5. zrání a sušení 6. chlazení 7. loupání 8. krájení 9. balení a etiketování
Uživatel
Schváleno
13.12.2021 18:03:31
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený