Pikant klobása Řezníkův talíř
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0078
Číslo výrobku
2016-08-08-0078/1207
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100g výrobku bylo použito 130g masa. Bez lepku.
Společnost
KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8594007480665
Balení
Typ: ochranná atmosféra, PE obal, velikost: 75 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
jedlá sůl
vepřové kůže
koření
extrakty koření
dextróza
sušený česnek
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
1889 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
40 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
12 g/100g
Sacharidy
2,1 g/100g
Z toho cukry
0,6 g/100g
Bílkoviny
23 g/100g
Sůl
2,3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrch: lesklý, mírně vrásčitý, barvy sytě červenohnědé, konzistence pružná až pevná. Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, sytě červené barvy po přidané paprice, bez shluku tukových nebo libových částic.
Vůně a chuť
Chuť: mírně slanější, výrazněji kořeněná, pikantní, převládající složkou je paprika. Na skusu je výrobek vláčný až křehký.
Konzistence
Na skusu je výrobek vláčný až křehký.
Nadstandardní parametry
vysoký obsah masa; bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad;
Technologický postup
1. příprava surovin 2. mělnění suroviny a míchání díla 3. plnění 4. zrání a sušení 5. chlazení 6. loupání 7. krájení 6. balení a etiketování balení a etiketování
Uživatel
Schváleno
14.12.2021 14:55:41
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený