Lovecký salám 500g Řezníkův talíř
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-29-0164
Číslo výrobku
2016-08-08-0074/1208
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100g výrobku bylo použito 140g masa;
Společnost
KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8594007480436
Balení
Typ: vakuově baleno, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
dextróza
koření
sušený česnek
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
2157 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
47 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
14 g/100g
Sacharidy
3,3 g/100g
Z toho cukry
0,3 g/100g
Bílkoviny
21 g/100g
Sůl
3,6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování: řez je lesklý, hladký, barva řezu je růžově-červená. Zrna surovin jsou převážně o velikosti 2,5 mm, bez shluku tukových nebo libových částic. Povrchový vzhled: povrch suchý, podélně mírně vrásčitý, barvy tmavě červenohnědé.
Vůně a chuť
Chuť: mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná, na skusu je výrobek vláčný až křehký. Vůně: příjemná aromatická po použitých surovinách a přísadách
Konzistence
pružná až tuhá, příjemná na skus
Nadstandardní parametry
- povinné použití hovězího masa; bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad; Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.
Technologický postup
1. příprava surovin 2. mělnění suroviny a míchání díla 3. plnění 4. tvarování do obdélníkového tvaru 5. zrání a sušení 6. chlazení 7. balení a etiketování
Uživatel
Schváleno
1.1.2022 17:34:44
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený