Madeland 45 % - plátky 250 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0036
Číslo výrobku
2015-12-22-0036/0652
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - polotvrdý
Charakteristika výrobku
Polotvrdý sýr s nízkým obsahem laktózy
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8593803327921
Balení
Typ: Plastová vanička, velikost: 250 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, velkoobchod
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
syřidlo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1450 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
27 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
17 g/100g
Sacharidy
< 0,5 g/100g
Z toho cukry
< 0,5 g/100g
Bílkoviny
26 g/100g
Sůl
1,2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva stejnoměrná, jemně sýrově žlutá
Vůně a chuť
čistá, typicky nasládlá, sýrově oříškovo - mandlová
Konzistence
stejnorodá, celistvá, vláčná až pružná, na řezu výskyt ok vytvořených činností propionových bakterií
Nadstandardní parametry
'- mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko"
- vyrobeno v České republice
-odpovídá definici "Česká potravina"
Technologický postup
Standardizace mléka a sýření → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → lisování → solení → zrání → porcování → balení do spotřebitelských obalů → expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
tuk v sušině min. 45 %
obsah laktózy < 0,05 g/100 g
obsah vápníku 960 mg/100 g
Uživatel
Schváleno
16.3.2022 14:36:10
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Klasa
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Zrušený