Jihočeská niva tavený sýr 60 % 125 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-02-28-0159
Číslo výrobku
2017-02-28-0159/2409
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - tavený - roztíratelný
Charakteristika výrobku
- obsah tuku v sušině 60 %
- obsah laktózy do 5 %
- více než 50 %sušiny taveného sýra je tvořeno sýrem, podle kterého je pojmenován
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8593803664637
Balení
Typ: Tavený sýr o hmotnosti 125 g (plastový kelímek uzavřený hliníkovým víčkem a převlečeným plastovým ví, velikost: 125 g
Způsob distribuce výrobku
Maloobchodní a velkoobchodní síť
Složení
Sýr (z toho niva 55 %), máslo, voda, tvaroh
Přídatné látky
E 452: Polyfosforečnany (tavicí sůl)
E 450: Difosforečnany (tavicí sůl)
E 339: Fosforečnany sodné(tavicí sůl)
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1240 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
27 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
18 g/100g
Sacharidy
1,2 g/100g
Z toho cukry
1,2 g/100g
Bílkoviny
13 g/100g
Sůl
3,9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva: stejnorodá, se zelenomodrým nádechem po nivě
Vůně a chuť
pikantní, výrazná po chuti nivy
Konzistence
roztíratelná, mírně písčitá, případné hrudky nivy nejsou na závadu
Nadstandardní parametry
- obsah tuku v sušině 60 %
- obsah laktózy do 5 %
- více než 50 %sušiny taveného sýra je tvořeno sýrem, podle kterého je pojmenován
Technologický postup
Příprava vstupních surovin → tavení → plnění do spotřebitelského obalu→ chlazení → expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
- obsah tuku v sušině 60 %
- obsah laktózy do 5 %
Uživatel
Schváleno
24.3.2022 08:58:28
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený