Jihočeská Niva 50 % - půlená cca 1,2 kg
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0094
Číslo výrobku
2015-12-22-0094/0646
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - s plísní uvnitř hmoty
Charakteristika výrobku
sýr s plísní uvnitř hmoty
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
296357
Balení
Typ: polovina bochníku zabalená v hliníkové folii, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti
syřidlo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1457 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
29 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
19 g/100g
Sacharidy
0,6 g/100g
Z toho cukry
0,6 g/100g
Bílkoviny
22 g/100g
Sůl
3,7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
vzhled: polovina bochníku se známkami ošetření povrchu mytím, prorůstání vnitřní plísně a částečný výskyt mazu na povrch není na závadu, na povrchu mohou být viditelné stopy po vpichách na řezu,
hmota sýra: barvy smetanové až krémové, zelený nebo modrozelený porost plísně v těstě
barva povrchu: sýrově krémová až světle hnědá
Vůně a chuť
chuť a vůně: charakteristická po ušlechtilé plísni
Konzistence
jemná, drobivě roztíratelná
Nadstandardní parametry
mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“ bez konzervačních látek, bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti, bez aromat
samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný)
minimální doba zrání 3 týdny
Technologický postup
příprava sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapávání → solení → zrání → mytí povrchů → porcování → balení → expedice
Uživatel
Schváleno
4.5.2022 08:32:32
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Chráněné zeměpisné označení
Procesní stav
Zrušený
Obrázky
Historie
Jihočeská Niva 50 % - půlená cca 1,2 kg (13.10.2017 08:54:05)