Listové těsto 500 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2020-06-25-0479
Číslo výrobku
2020-06-25-0479/2236
Zařazení dle legislativy
Obiloviny a výrobky z nich - těsto
Charakteristika výrobku
Cukrářské výrobky. rostlinný margarín 30 % (rostlinný tuk palmový, rostlinný olej řepkový, voda, emulgátory: mono a diglyceridy mastných kyselin, slunečnicový lecitin, konzervační látka: kyselina sorbová, regulátor kyselosti: kyselina citronová, máslové aroma, barvivo: beta karoten).
Společnost
Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8594017360025
Balení
Typ: baleno v potravinářské folii, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
Pšeničná mouka
45 %
rostlinný margarin
30 %
voda
vaječné žloutky (vaječné žloutky, konzervant:sorban draselný, regulátor kyselosti: kyselina citronová)
ocet
jedlá sůl
Přídatné látky
E 471: Mono a diglyceridy mastných kyselin (Emulgátor, stabilizátor)
E 200: Kyselina sorbová (Konzervant)
E 330 - Kyselina citrónová
E 202: Sorbát draselný (Konzervant)
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1615 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
• barva žlutokrémová bez cizích skvrn a barevných změn. • těsto složené do úhledného hranolovitého tvaru s patrnou charakteristickou strukturou na řezu výrazné zřetelné listování
Vůně a chuť
Typická pro listové těsto bez cizích příchutí a pachů.
Konzistence
Typická pro listové těsto, pevná.
Nadstandardní parametry
Omezené množství přídatných látek – nezbytné přídatné látky v tažném margarínu, ve vaječných tekutých produktech
Technologický postup
Z mouky, vody, žloutků a octa se vymísí tuhé těsto, na rozvalovačce se vyválí a zaválí se do něho tuk, tak aby lístkovalo. Rozkrájí se po 500g do hranolovitého tvaru a zabalí se do potravinářské fólie. Označí se etiketou. Potom se přesune do expediční chladírny.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.
Uživatel
Schváleno
4.5.2022 08:07:06
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Klasa
Regionální potravina
Procesní stav
Zrušený