Jihočeský Nature jahodový jogurt bez laktózy (
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-07-18-0307
Číslo výrobku
2017-07-18-0307/1787
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - jogurt - bílý
Charakteristika výrobku
obsah laktózy: <0,01 g/100 g. jahodová složka:cukr, jahody 44 %, voda, barvicí koncentrát z černé mrkve, přírodní aroma, citrónový koncentrát.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8593803122458
Balení
Typ: Plastový kelímek s papírovým přebalem uzavřený hliníkovým víčkem o hmotnosti , velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jahodová složka
17 %
enzym laktáza
sušené mléko
jogurtové kultury
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
448 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
jogurtová hmota – mléčně bílá až smetanová.
Vůně a chuť
chuť a vůně: jogurtová hmota -čistá, jogurtová, mírně nasládlá, po zamíchání po jahodové složce
Konzistence
konzistence: jemně krémovitá, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu
Nadstandardní parametry
mléčná složka odpovídá ČCN Syrové kravské mléko
základní mléčná hmota neobsahuje žádné přídatné látky, škroby, želatinu
obsah jahody ve finálním výrobku splňuje požadavek min. 4,5 %
ochucující složka neobsahuje barviva a regulátory kyselosti.
Technologický postup
Příprava mléčné směsi → pasterace → vychlazení na teplotu fermentace → přídavek jogurtové kultury a enzymu laktáza → fermentace za řízených podmínek → plnění do spotřebitelských obalů s předdávkováním jahodové složky na dno kelímků → vychlazení → expedice
Uživatel
Schváleno
4.5.2022 08:06:47
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Zrušený
Obrázky
Historie
Jihočeský Nature jahodový jogurt bez laktózy (<0,01 g/100 g) (26.6.2019 16:40:09)