Výrobky

Romadur 100 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2020-06-12-0475

Číslo výrobku

2015-12-22-0034/0691

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - zrající pod mazem

Charakteristika výrobku

Sýr zrající pod mazem

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8593803313047

Balení

Typ: hliníková folie podlepená papírem, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce

Složení

mléko

jedlá sůl

mlékařské kultury

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1140 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva na řezu smetanově až sýrově žlutá; povrch s narůžovělým mazem.

Vůně a chuť

mléčně nakyslá, příjemně slaná, až ostře pikantní, vůně charakteristická pro sýry zrající pod mazem

Konzistence

jemná, pružná, měkká až výrazně měkká

Nadstandardní parametry

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“.

Vyrobeno v České republice.

Odpovídá definici "Česká potravina"

Technologický postup

  Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení  →zrání při řízených podmínkách s aplikací mazové kultury na povrch sýra→balení do spotřebitelských obalů → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah tuku 20 g/100 g sýra

Uživatel

Schváleno

27.4.2023 10:10:08

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Klasa

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Zrušený

Obrázky

Historie

Romadur 100 g (12.11.2017 12:39:03)