Romadur 100 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2020-06-12-0475
Číslo výrobku
2015-12-22-0034/0691
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - zrající pod mazem
Charakteristika výrobku
Sýr zrající pod mazem
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8593803313047
Balení
Typ: hliníková folie podlepená papírem, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1140 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva na řezu smetanově až sýrově žlutá; povrch s narůžovělým mazem.
Vůně a chuť
mléčně nakyslá, příjemně slaná, až ostře pikantní, vůně charakteristická pro sýry zrající pod mazem
Konzistence
jemná, pružná, měkká až výrazně měkká
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“.
Vyrobeno v České republice.
Odpovídá definici "Česká potravina"
Technologický postup
Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení →zrání při řízených podmínkách s aplikací mazové kultury na povrch sýra→balení do spotřebitelských obalů → expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
obsah tuku 20 g/100 g sýra
Uživatel
Schváleno
27.4.2023 10:10:08
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Klasa
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Zrušený