Jihočeský tvaroh polotučný bez laktózy 250 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2022-07-13-0539
Číslo výrobku
2016-09-06-0146/1250
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tvaroh - polotučný
Charakteristika výrobku
Tvaroh polotučný bez laktózy, obsah laktózy <0,01 g/100 g.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8593803614137
Balení
Typ: plastový kelímek uzavřený hliníkovým víčkem, velikost: 250 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
smetana
mlékařské kultury
enzym laktáza
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
397 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva bílá až smetanová.
Vůně a chuť
Chuť a vůně: jemně mléčně kyselá, bez cizích příchutí a pachů.
Konzistence
Jemná, krémovitá, hladká; přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka; mírné uvolnění syrovátky není na závadu.
Nadstandardní parametry
Mléko je vyrobeno ze syrového mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko; obsah sušiny min. 18 %.
Technologický postup
Příprava mléka (pasterace) → přídavek kultury, syřidla a enzymu → srážení → oddělení sraženiny a syrovátky odstředivkovým procesem → standardizace tvarohu smetanou → plnění do obalů → vychlazení → skladování před expedicí.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah sušiny minimálně 18 %.
Obsah tuku 4,4 g.
Obsah laktózy méně než 0,01 g/100g.
Uživatel
Schváleno
27.4.2023 09:50:41
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Zrušený
Historie
Jihočeský tvaroh polotučný bez laktózy 250 g (4.1.2019 07:22:30)