Tavený sýr s Romadurem 125 g
Číslo cechovní normy
2020-09-08-0498
Číslo výrobku
2017-02-28-0159/1970
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - tavený - roztíratelný
Charakteristika výrobku
Tavený sýr roztíratelný
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8593803347783
Balení
Typ: Tavený sýr v plastovém kelímku o hmotnosti 125 g, velikost: 125 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
sýr Romadur
37 %
sýry
voda
máslo
Přídatné látky
E 339: Fosforečnany sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant, zvlhčující látka, zahušťovadlo)
E 450 - Difosforečnany
E 452 - Polyfosforečnany
E 407 - Karagenan
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
975 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
20 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
13 g/100g
Sacharidy
1,8 g/100g
Z toho cukry
1,7 g/100g
Bílkoviny
12 g/100g
Sůl
3,2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva: stejnorodá, smetanové krémová
Vůně a chuť
Čistá, charakteristická pro použité sýry a Romadur.
Konzistence
Konzistence: jemná, hladká, lehce roztíratelná, nelepivá, nelomivá.
Nadstandardní parametry
Minimální obsah sýra na sušinu taveného sýra je vyšší než 50 %
Obsah laktózy do 5 %.
Vyrobeno v ČR.
Odpovídá definici Česká potravina.
Technologický postup
Příprava vstupních surovin (mletí sýra) → tavení → plnění do obalu (hliníková fólie) → balení do spotřebitelského obalu → chlazení → expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah laktózy do 5 %.
Uživatel
Schváleno
6.6.2023 10:19:23
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - Garantováno Potravinářskou komorou ČR
Procesní stav
Zrušený