Pikok Pure Lovecký salám krájený 100g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-29-0164
Číslo výrobku
2016-03-29-0164/0775
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100g výrobku bylo použito 150g masa
Společnost
Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika
Definice balení
EAN
4056489909286
Balení
Typ: Plastový obal z hlubokotažné fólie, baleno v ochranné atmosféře, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
přírodní aroma
koření
prášek z červené řepy
startovací kultura mikroorganismů
extrakty koření
kouř z bukového dřeva
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
2114 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
45 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
14 g/100g
Sacharidy
2,4 g/100g
Z toho cukry
1,2 g/100g
Bílkoviny
24 g/100g
Sůl
3,4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý, hladký, barva řezu je růžově-červená, zrna surovin jsou převážně o průměru do 3 mm, bez shluku tukových nebo libových částic, připouští se ojedinělý výskyt drobných vzduchových dutinek, Povrchový vzhled povrch suchý, podélně mírně vrásčitý, barvy tmavě červenohnědé
Vůně a chuť
Vůně příjemná aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři. Chuť mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná.
Konzistence
Konzistence pružná až tuhá. Na a skusu je výrobek vláčný až křehký
Nadstandardní parametry
1. Povinné použití hovězího masa 2. Obsah ČSB minimálně 15 % 3. Obsah tuku maximálně 50 % 4. Bez zvýrazňovačů chuti a bílkovinných přísad 5. Aktivita vody (aw) 0,93. 6. Na 100g výrobku bylo použito 150g masa
Technologický postup
Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, plátkování a balení
Uživatel
Schváleno
11.9.2023 11:48:51
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený