Snack day Tradiční hospodské brambůrky solené
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2022-03-29-0536
Číslo výrobku
2022-03-29-0536/0647
Zařazení dle legislativy
Ovoce, zelenina, houby, skořápkové plody a výrobky z nich - brambory
Charakteristika výrobku
klasické smažené bramborové lupínky, solené
Společnost
Petr Hobža Snack a.s.
Za Drahou 1857
Strážnice, 69662
Definice balení
EAN
4056489414117
Balení
Typ: BoPP fólie - sáček, velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
retail - LIDL
Složení
brambory
66,7 %
řepkový olej
62 %
jedlá sůl
1,3 %
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
2250 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
32 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
3,5 g/100g
Sacharidy
55 g/100g
Z toho cukry
0,5 g/100g
Bílkoviny
6,7 g/100g
Sůl
1,3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
zlatavé smažené bramborové lupínky, barve ojediněle okrová až nahnědlá
Vůně a chuť
Vůně a chuť - typická po bramborách, příjemně slaná
Konzistence
lupínky při skusu křupavé
Technologický postup
- bramborové hlízy jsou omyty vodou a zbaveny kamenů a dalších možných kontaminantů
- brambory jsou zbaveny slupky
- inspekce oškrabaných brambor – vyřazení nevyhovujících hlíz
- plátkování brambor
- promytí plátků brambor ve vodě
- smažení plátků v oleji – doporučená max.teplota na vstupu do fritézy 175°C, doporučená výstupní teplota oleje z fritézy 168°C
- třídění usmažených lupínků na základě barvy (tmavé lupínky jsou vyřazeny z důvodu možného vysokého obsahu akrylamidu)
- ochucení lupínků
- vážení a balení lupínků do sáčků
skupinové balení sáčků do kartonů
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
max.tuk 42%, sůl max.1,5%
Uživatel
Schváleno
13.11.2023 09:25:50
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený
Historie
Náš kraj brambůrky solené / Snack day Tradiční hospodské brambůrky solené (14.6.2023 08:35:26)