Výrobky

Snack day Tradiční hospodské brambůrky solené

Číslo cechovní normy

2022-03-29-0536

Číslo výrobku

2022-03-29-0536/0647

Zařazení dle legislativy

Ovoce, zelenina, houby, skořápkové plody a výrobky z nich - brambory

Charakteristika výrobku

klasické smažené bramborové lupínky, solené

Společnost

Petr Hobža Snack a.s.
Za Drahou 1857
Strážnice, 69662

Definice balení

EAN

4056489414117

Balení

Typ: BoPP fólie - sáček, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

retail - LIDL

Složení

brambory

66,7 %

řepkový olej

62 %

jedlá sůl

1,3 %

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

2250 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

32 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

3,5 g/100g

Sacharidy

55 g/100g

Z toho cukry

0,5 g/100g

Bílkoviny

6,7 g/100g

Sůl

1,3 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

zlatavé smažené bramborové lupínky, barve ojediněle okrová až nahnědlá

Vůně a chuť

Vůně a chuť - typická po bramborách, příjemně slaná

Konzistence

lupínky při skusu křupavé

Technologický postup

-          bramborové hlízy jsou omyty vodou a zbaveny kamenů a dalších možných kontaminantů

-          brambory jsou zbaveny slupky

-          inspekce oškrabaných brambor – vyřazení nevyhovujících hlíz

-          plátkování brambor

-          promytí plátků brambor ve vodě

-          smažení plátků v oleji – doporučená max.teplota na vstupu do fritézy 175°C,  doporučená výstupní teplota oleje z fritézy 168°C

-          třídění usmažených lupínků na základě barvy (tmavé lupínky jsou vyřazeny z důvodu možného vysokého obsahu akrylamidu)

-          ochucení lupínků

-          vážení a balení lupínků do sáčků

skupinové balení sáčků do kartonů

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

max.tuk 42%, sůl max.1,5%

Uživatel

Schváleno

13.11.2023 09:25:50

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Historie

Náš kraj brambůrky solené / Snack day Tradiční hospodské brambůrky solené (14.6.2023 08:35:26)

Náš kraj brambůrky solené (4.5.2022 15:18:03)