Pikant klobása OA
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0078
Číslo výrobku
2016-08-08-0078/1092
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100g výrobku bylo použito 155g masa. Bez lepku.
Společnost
KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika
Definice balení
EAN
282935
Balení
Typ: ochranná atmosféra, PE obal, velikost: 700 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
jedlá sůl
vepřové kůže
koření (paprika sladká)
extrakty koření
dextróza
sušený česnek
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
2035 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
44 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
13 g/100g
Sacharidy
1,3 g/100g
Z toho cukry
0,8 g/100g
Bílkoviny
24 g/100g
Sůl
2,4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrch: lesklý, mírně vrásčitý, barvy sytě červenohnědé, konzistence pružná až pevná. Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, sytě červené barvy po přidané paprice, bez shluku tukových nebo libových částic.
Vůně a chuť
Chuť: mírně slanější, výrazněji kořeněná, pikantní, převládající složkou je paprika. Na skusu je výrobek vláčný až křehký.
Konzistence
Na skusu je výrobek vláčný až křehký.
Nadstandardní parametry
§ vysoký obsah masa; § bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad;
Technologický postup
1. příprava surovin 2. mělnění suroviny a míchání díla 3. plnění 4. zrání a sušení 5. chlazení 6. balení a etiketování balení a etiketování
Uživatel
Schváleno
15.12.2023 09:27:11
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený
Historie
Pikant klobása OA (22.11.2021 09:54:32)