Výrobky

Vinařský sýr

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2022-07-13-0537

Číslo výrobku

2016-03-22-0133/1464

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní

Charakteristika výrobku

Bílý sýr lisovaný, tvar hranolu se zaoblenými rohy, vakuově balený.

Společnost

Mlékárna Olešnice a.s.
Tržní 376
Olešnice, 679 74
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Tržní 376, 67974 Olešnice

Definice balení

EAN

8594005858626

Balení

Typ: vakuově baleno v plastové folii, velikost: 480 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

mléko

jedlá sůl

mlékárenské kultury

syřidlo

Přídatné látky

E 509 - Chlorid vápenatý

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

960 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

16,5 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

10,2 g/100g

Sacharidy

1,3 g/100g

Z toho cukry

1,3 g/100g

Bílkoviny

19,5 g/100g

Sůl

2,7 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Balení - obal čistý, neporušený, dobře uzavřený a řádně označený. Značení - texty čitelné, datum minimální trvanlivosti a číslo výrobní šarže jsou natištěny na zadní straně obalu. Vzhled a barva - povrch čistý, celistvý s otiskem lisovacího plátna nebo tvořítka, barva mléčně bílá až krémová.

Vůně a chuť

Chuť a vůně - slaná, mléčně nakyslá, bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

slabě elastická až tuhá, na řezu hladká s možností výskytu drobných technologických otvorů

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko.

Technologický postup

Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, formování a lisování, dokysání, solení, balení, skupinové balení, paletizace, skladování v chladu, expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sušina 43,0%; Tuk v sušině 38,0 %; Obsah soli (NaCl) nejvýše 4,5%; Teplota skladování od 2°C do 8°C.; Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g; E. coli - n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g; Koagulázopozitivní stafylokoky - n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.

Uživatel

Schváleno

29.4.2024 09:39:59

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Procesní stav

Schválený

Historie

Vinařský sýr (18.3.2019 14:45:04)