Výrobky

Beskydský korbáčik uzený 50g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-01-10-0414

Číslo výrobku

2019-01-10-0414/1065

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - pařený

Charakteristika výrobku

Pařený sýr uzený

Společnost

MILKEFFEKT, a.s.
Konská 559
Třinec, 73961

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Milkeffekt, a.s. Konská 559, Třinec

Definice balení

EAN

8594213031491

Balení

Typ: Baleno v ochranné atmosféře, velikost: 50 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

Pasterizované kravské mléko, jedlá sůl, mléčné kultury, syřidlo

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1042 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

14 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

7,9 g/100g

Sacharidy

2,8 g/100g

Z toho cukry

< 0,5 g/100g

Bílkoviny

28 g/100g

Sůl

3,3 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Nitě o průměru cca 3 mm spletené do tvaru korbáčiků.

Barva zlatavá, světle hnědá.

Vůně a chuť

Výrazná vůně po uzení, chuť je typická pro pařený uzený sýr.

Konzistence

Pružná, nelámavá, vláknitá struktura

Nadstandardní parametry

Beskydské sýrové korbáčiky jsou ručně vyráběné speciality Beskyd, které mají svou tradici v našem regionu. Výrobky jsou vyráběny podle staré receptury beskydských horalů. Uzení probíhá v udírenské komoře, studeným kouřem z bukových štěpů.

Technologický postup

Produkt se vyrábí dle tradiční receptury typickým způsobem pro výrobce (ruční práce). 

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah sušiny min. 43 %

Obsah tuku v sušině min. 25 %

Mikrobiologické požadavky: Escherichia coli, Salmonella spp., Koagulázopozitivní stafylokoky, Listeria monocytogenes – v souladu s platnou legislativou

 

Uživatel

Schváleno

8.8.2024 14:32:34

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Beskydský korbáčik uzený (13.7.2021 06:57:43)