Sýráci - sýrové tyčinky 20 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-06-20-0439
Číslo výrobku
2019-06-20-0439/1770
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - pařený
Charakteristika výrobku
Nezrající pařený polotučný poloměkký sýr, vakuově balený, ve tvaru tyčinky,
Společnost
Mlékárna Olešnice a.s.
Tržní 376
Olešnice, 679 74
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Tržní 376, 67974 Olešnice
Definice balení
EAN
8594005854116
Balení
Typ: vakuově baleno v plastové folii, velikost: 20 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
syřidlo
Přídatné látky
E 509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1088 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
17 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
11 g/100g
Sacharidy
1,0 g/100g
Z toho cukry
1,0 g/100g
Bílkoviny
26 g/100g
Sůl
1,6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled a barva – tvar tyčinky, povrch čistý, barva mléčně bílá až krémová
Vůně a chuť
Chuť a vůně - mírně slaná, bez cizích příchutí a pachů.
Konzistence
mírně elastická, polotuhá, na řezu hladká.
Nadstandardní parametry
Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko.
Technologický postup
Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, temperace na sýřící teplotu, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, oddělení syrovátky, kysání, paření, tvarování, chlazení a solení, balení, skupinové balení, paletizace, skladování při teplotě od +2°C do +8°C, expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Sušina 48 % Tuk v sušině 35 %; Obsah soli 1,6 %; Teplota skladování od +2°C do +8°C; Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g; E. coli - n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g; Koagulázopozitivní stafylokoky - n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.
Uživatel
Schváleno
29.4.2024 09:40:23
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Klasa
15.5.2023
Procesní stav
Zrušený