Mozzarella Bianca - gastro
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-06-20-0439
Číslo výrobku
2019-06-20-0439/1875
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - pařený
Charakteristika výrobku
Nezrající pařený plnotučný měkký sýr, ve tvaru válce o hmotnosti 700 g, vakuově balený. Bez nálevu. Pomocná látka: chlorid vápenatý.
Společnost
Mlékárna Olešnice a.s.
Tržní 376
Olešnice, 679 74
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Tržní 376, 67974 Olešnice
Definice balení
EAN
8594005854215
Balení
Typ: vakuově baleno v plastové folii s potiskem, velikost: 700 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
syřidlo
Přídatné látky
E509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1140 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
20 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
13 g/100g
Sacharidy
0,5 g/100g
Z toho cukry
0,5 g/100g
Bílkoviny
23 g/100g
Sůl
0,80 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Tvar válce, povrch čistý, barva mléčně bílá.
Vůně a chuť
Charakteristická pro pařené sýry, mírně slaná, nakyslá, bez cizích příchutí a pachů.
Konzistence
Poloměkká, pružná, nelámavá, vláknitá struktura.
Nadstandardní parametry
Vyrobeno z mléka, které splňuje Českou cechovní normu č. 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko.
Technologický postup
Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, temperace na sýřící teplotu, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, oddělení syrovátky, kysání, paření, tvarování, chlazení a solení, balení, skupinové balení, paletizace, skladování při teplotě od +2°C do +8°C, expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Sušina 45 %; Tuk v sušině 45 % ; Teplota skladování od +2°C do +8°C. Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g; E. coli - n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g; Koagulázopozitivní stafylokoky - n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.
Uživatel
Schváleno
29.4.2024 09:45:13
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený