Výrobky

Mozzarella Bianca - gastro

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-06-20-0439

Číslo výrobku

2019-06-20-0439/1875

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - pařený

Charakteristika výrobku

Nezrající pařený plnotučný měkký sýr, ve tvaru válce o hmotnosti 700 g, vakuově balený. Bez nálevu. Pomocná látka: chlorid vápenatý.

Společnost

Mlékárna Olešnice a.s.
Tržní 376
Olešnice, 679 74
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Tržní 376, 67974 Olešnice

Definice balení

EAN

8594005854215

Balení

Typ: vakuově baleno v plastové folii s potiskem, velikost: 700 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

mléko

jedlá sůl

mlékárenské kultury

syřidlo

Přídatné látky

E509 - Chlorid vápenatý

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1140 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

20 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

13 g/100g

Sacharidy

0,5 g/100g

Z toho cukry

0,5 g/100g

Bílkoviny

23 g/100g

Sůl

0,80 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Tvar válce, povrch čistý, barva mléčně bílá.

Vůně a chuť

Charakteristická pro pařené sýry, mírně slaná, nakyslá, bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

Poloměkká, pružná, nelámavá, vláknitá struktura.

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z mléka, které splňuje Českou cechovní normu č. 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko.

Technologický postup

Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, temperace na sýřící teplotu, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, oddělení syrovátky, kysání, paření, tvarování, chlazení a solení, balení, skupinové balení, paletizace, skladování při teplotě od +2°C do +8°C, expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sušina 45 %; Tuk v sušině 45 % ; Teplota skladování od +2°C do +8°C. Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g; E. coli - n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g; Koagulázopozitivní stafylokoky - n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.

Uživatel

Schváleno

29.4.2024 09:45:13

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Mozzarella Bianca - gastro (5.9.2019 14:13:07)