Výrobky

Tavený sýr HIT

Číslo cechovní normy

2020-09-08-0498

Číslo výrobku

2017-08-22-0330/1812

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - tavený - roztíratelný

Charakteristika výrobku

roztíratelný tavený sýr balený do Al-fólie ve tvaru hranolku

Společnost

TANY, spol. s r.o.
Čsl.legií 563
Nýrsko, 340 22
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
TANY, spol. s r.o., Československých legií 563, 340 22 Nýrsko

Definice balení

EAN

8594004471048

Balení

Typ: papírová krabička 135g/ 3 ks; 1 ks po 45 g, velikost: 135 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

pitná voda

sýry

37 %

sušené mléko

Přídatné látky

E 452: Polyfosforečnany (Emulgátor, stabilizátor, regulátor kyselosti, kypřící látka, sekvestrant, zvlhčující látka)

E 450: Difosforečnany (Emulgátor, stabilizátor, regulátor kyselosti, kypřící látka, sekvestrant, zvlhčující látka)

E 339: Fosforečnany sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant, zvlhčující látka, zahušťovadlo)

E 407 - Karagenan

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

654 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

10,0 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

6,7 g/100g

Sacharidy

4,6 g/100g

Z toho cukry

3,4 g/100g

Bílkoviny

12,0 g/100g

Sůl

2,2 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

vzhled: lesklý a hladký tavený sýr ve tvaru hranolu, zabalený do Al-fólie opatřené odtrhávací páskou; barva: sýrově bílá až krémově smetanová

Vůně a chuť

jemně mléčná nakyslá, typická, čistá, plná sýrová

Konzistence

stejnorodá, lehce roztíratelná, po vychlazení bez výrazné přilnavosti k Al-fólii

Nadstandardní parametry

Tavený sýr s vysokým podílem přírodních sýrů (více než 50 % sušiny taveného sýra je tvořeno přírodními sýry). Receptura neobsahuje žádné náhražky mlékárenských surovin a obsah laktózy není vyšší než 5 % hmotnostních.

Technologický postup

1. příprava surovin podle receptury 2. tavení 3. formování a balení 4. chlazení 5. skladování a expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah sušiny: 30 % obsah tuku: 10 % pH: 5,6 – 6,0 mikrobiologické požadavky: Escherichia coli: n (5), c (2), m (100), M (1000) Listeria monocytogenes: n (5), c (0), m, M (100)

Uživatel

Schváleno

13.3.2024 14:12:30

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Obrázky

Historie

Tavený sýr HIT (12.7.2019 10:48:48)