Tavený sýr HIT
Číslo cechovní normy
2020-09-08-0498
Číslo výrobku
2017-08-22-0330/1812
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - tavený - roztíratelný
Charakteristika výrobku
roztíratelný tavený sýr balený do Al-fólie ve tvaru hranolku
Společnost
TANY, spol. s r.o.
Čsl.legií 563
Nýrsko, 340 22
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
TANY, spol. s r.o., Československých legií 563, 340 22 Nýrsko
Definice balení
EAN
8594004471048
Balení
Typ: papírová krabička 135g/ 3 ks; 1 ks po 45 g, velikost: 135 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
pitná voda
sýry
37 %
sušené mléko
Přídatné látky
E 452: Polyfosforečnany (Emulgátor, stabilizátor, regulátor kyselosti, kypřící látka, sekvestrant, zvlhčující látka)
E 450: Difosforečnany (Emulgátor, stabilizátor, regulátor kyselosti, kypřící látka, sekvestrant, zvlhčující látka)
E 339: Fosforečnany sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant, zvlhčující látka, zahušťovadlo)
E 407 - Karagenan
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
654 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
10,0 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
6,7 g/100g
Sacharidy
4,6 g/100g
Z toho cukry
3,4 g/100g
Bílkoviny
12,0 g/100g
Sůl
2,2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
vzhled: lesklý a hladký tavený sýr ve tvaru hranolu, zabalený do Al-fólie opatřené odtrhávací páskou; barva: sýrově bílá až krémově smetanová
Vůně a chuť
jemně mléčná nakyslá, typická, čistá, plná sýrová
Konzistence
stejnorodá, lehce roztíratelná, po vychlazení bez výrazné přilnavosti k Al-fólii
Nadstandardní parametry
Tavený sýr s vysokým podílem přírodních sýrů (více než 50 % sušiny taveného sýra je tvořeno přírodními sýry). Receptura neobsahuje žádné náhražky mlékárenských surovin a obsah laktózy není vyšší než 5 % hmotnostních.
Technologický postup
1. příprava surovin podle receptury 2. tavení 3. formování a balení 4. chlazení 5. skladování a expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
obsah sušiny: 30 % obsah tuku: 10 % pH: 5,6 – 6,0 mikrobiologické požadavky: Escherichia coli: n (5), c (2), m (100), M (1000) Listeria monocytogenes: n (5), c (0), m, M (100)
Uživatel
Schváleno
13.3.2024 14:12:30
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený