Chléb toustový žitno-pšeničný
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-10-05-0450
Číslo výrobku
2019-10-05-0450/1934
Charakteristika výrobku
směs - složení(pšeničná bílkovina, slunečnicová semena 25 %, žitné vločky, žitné otruby, pražený ječný slad). přípravek: pšeničná mouka, pšeničná a ječná sladová mouka, sladový extrakt (ječný slad, voda), látka zlepšující mouku kyselina L-askorbová; Výrobek obsahuje 31 % žitných mlýnských výrobků a 28 % pšeničných mlýnských výrobků.Žitná celozrnná mouka tuzemského původu 28 %; slunečnicová semena. -
Společnost
PENAM, a.s.
Cejl 504/38
Brno, 60200
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Pekárna Zelená Louka, a.s. Hlavní 71, 251 70 Herink-Říčany u Prahy
Definice balení
EAN
8590077318389
Balení
Typ: PP sáček, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
balený výrobek
Složení
žitná mouka celozrnná
28 %
Pšeničná mouka
voda
směs
10.5 %
pšeničný kvas (voda, pšeničná mouka, pšeničná kvasná kultura)
9 %
řepkový olej
droždí
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
přípravek
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
E 262: Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant)
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1112 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
vláknina
5.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: daný formou, neporušený, mírné propadnutí boků není na závadu, bez krajových patek. Kůrka, povrch: čistá, bez zřetelně obnažené střídky, kaštanově hnědé barvy. Střídka: dobře propečená, jemně pórovitá, pružná, stejnorodá, patrná semena na řezu.
Vůně a chuť
Vůně: typická pečivová, příjemná, bez cizích pachů. Chuť: typická pečivová, příjemná, po použitých surovinách, bez cizí příchuti.
Konzistence
Konzistence: střída dobře propečená, rovnoměrně pórovitá, pružná, měkká, u krájeného výrobku plátky celistvé, rovnoměrné šířky, nedrobivé.
Nadstandardní parametry
Chléb zakyselený pšeničným kvasem; žitná mouka v množství nejméně 50 % z celkové hmotnosti mlýnských obilných výrobků. Neobsahuje jiné přídatné látky, než jsou uvedeny v přípustných složkách.
Technologický postup
Výroba pšeničného kvasu. Výroba nepřímým způsobem vedení na kvas, výroba těsta, zrání těsta, tvarování, kynutí, pečení, chladnutí, krájení a balení.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
sůl do 1,6 g/100g.
Procesní stav
Zrušený