Výrobky

Chléb toustový žitno-pšeničný

Číslo cechovní normy

2019-10-05-0450

Číslo výrobku

2019-10-05-0450/1934

Charakteristika výrobku

směs - složení(pšeničná bílkovina, slunečnicová semena 25 %, žitné vločky, žitné otruby, pražený ječný slad). přípravek: pšeničná mouka, pšeničná a ječná sladová mouka, sladový extrakt (ječný slad, voda), látka zlepšující mouku kyselina L-askorbová; Výrobek obsahuje 31 % žitných mlýnských výrobků a 28 % pšeničných mlýnských výrobků.Žitná celozrnná mouka tuzemského původu 28 %; slunečnicová semena. -

Společnost

PENAM, a.s.
Cejl 504/38
Brno, 60200
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Pekárna Zelená Louka, a.s. Hlavní 71, 251 70 Herink-Říčany u Prahy

Definice balení

EAN

8590077318389

Balení

Typ: PP sáček, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

balený výrobek

Složení

žitná mouka celozrnná

28 %

Pšeničná mouka

voda

směs

10.5 %

pšeničný kvas (voda, pšeničná mouka, pšeničná kvasná kultura)

9 %

řepkový olej

droždí

jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)

přípravek

Přídatné látky

E 300 - Kyselina L-askorbová

E 262: Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant)

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

1112 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

vláknina

5.3 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: daný formou, neporušený, mírné propadnutí boků není na závadu, bez krajových patek. Kůrka, povrch: čistá, bez zřetelně obnažené střídky, kaštanově hnědé barvy. Střídka: dobře propečená, jemně pórovitá, pružná, stejnorodá, patrná semena na řezu.

Vůně a chuť

Vůně: typická pečivová, příjemná, bez cizích pachů. Chuť: typická pečivová, příjemná, po použitých surovinách, bez cizí příchuti.

Konzistence

Konzistence: střída dobře propečená, rovnoměrně pórovitá, pružná, měkká, u krájeného výrobku plátky celistvé, rovnoměrné šířky, nedrobivé.

Nadstandardní parametry

Chléb zakyselený pšeničným kvasem; žitná mouka v množství nejméně 50 % z celkové hmotnosti mlýnských obilných výrobků. Neobsahuje jiné přídatné látky, než jsou uvedeny v přípustných složkách.

Technologický postup

Výroba pšeničného kvasu. Výroba nepřímým způsobem vedení na kvas, výroba těsta, zrání těsta, tvarování, kynutí, pečení, chladnutí, krájení a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

sůl do 1,6 g/100g.

Procesní stav

Zrušený

Historie

Chléb toustový žitno-pšeničný (9.10.2019 04:34:42)