Lovecký salám s uzeným špekem 240 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-29-0164
Číslo výrobku
2016-03-29-0164/1889
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100 g výrobku bylo použito 145 g masa.
Společnost
PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Žďárská 296, 549 54 Police nad Metují, Česká republika
Definice balení
EAN
8592337360206
Balení
Typ: vakuově baleno, velikost: 240 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
hovězí maso
startovací kultura
vepřové sádlo
jedlá sůl
uzený špek
2 %
dextróza
koření
aroma
extrakty koření
česnek
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
E 300 - Kyselina L-askorbová
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Energetická hodnota výrobku
1972 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
41 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
15 g/100g
Sacharidy
1,5 g/100g
Z toho cukry
1,2 g/100g
Bílkoviny
25 g/100g
Sůl
3,8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý, hladký, barva řezu je růžově-červená, bez shluku tukových nebo libových částic, připouští se ojedinělý výskyt drobných vzduchových dutinek, Povrchový vzhled povrch suchý, podélně mírně vrásčitý, barvy tmavě červenohnědé.
Vůně a chuť
Chuť mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná, na skusu je výrobek vláčný až křehký, Vůně příjemná aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři.
Konzistence
Konzistence pružná až tuhá.
Nadstandardní parametry
• povinné použití hovězího masa, • nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,5; • bez zvýrazňovačů chuti a bílkovinných přísad • aktivita vody (aw) 0,92.
Technologický postup
příprava suroviny, mělnění, kutrování, míchání, narážení, formování, zakouření, sušení, balení, etiketování
Uživatel
Schváleno
15.3.2024 09:03:45
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený