Výrobky

Pravá farmářská klobása

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0078

Číslo výrobku

2016-08-08-0078/1923

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Hrubozrnná trvanlivá fermentovaná klobása s vysokým podílem masa a přidaným uzeným špekem, který jí dodává charakteristickou chuť i vůni, s minimem přídatných látek a bez zvýrazňovačů chuti, jednotlivé klobásky jsou spojeny červenobílým provázkem.

Společnost

PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Žďárská 296, 549 54 Police nad Metují, Česká republika

Definice balení

EAN

29 00 94

Balení

Typ: Baleno v ochranné atmosféře, hmotnost cca 1 kg, velikost: 1000 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

hovězí maso

vepřové sádlo

jedlá sůl

uzený špek

dextróza

koření

aroma kouře

extrakty koření

česnek

startovací kultura

vepřové střívko

Přídatné látky

antioxidant: kyselina askorbová

antioxidant: erythorban sodný

konzervant: dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

1972 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

41 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

15 g/100g

Sacharidy

1,5 g/100g

Z toho cukry

1,2 g/100g

Bílkoviny

25 g/100g

Sůl

3,8 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch lesklý, suchý, mírně vrásčitý, barvy červenohnědé, omotané červenobílým provázkem, konzistence pružná až pevná. Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, hrubší červenobílá mozaika bez shluku tukových nebo libových částic.

Vůně a chuť

 Příjemně uzená vůně a masová chuť s příchutí uzeného špeku, přiměřeně slaná mírně nakyslá. Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Konzistence

Tužší, soudržná

Nadstandardní parametry

vysoký obsah masa - 145 g

obsah tuku maximálně 55 %;

aktivita vody 0,93;

bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad

Technologický postup

příprava suroviny, mělnění, míchání, narážení do vepřových střev, fermentace, sušení, balení, etiketování

Uživatel

Schváleno

15.3.2024 09:05:02

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Česká chuťovka

2021

Procesní stav

Schválený

Historie

Pravá farmářská klobása (16.9.2021 14:27:08)