Vysočina Řezníkův talíř
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0060
Číslo výrobku
2016-03-22-0060/0702
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované
Charakteristika výrobku
vepřové maso (vepřová plec, VVBK 50 % ořez) - původ EU; hovězí maso (H4) - původ EU; vepřové sádlo - původ EU.
Společnost
PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Žďárská 296, 549 54 Police nad Metují, Česká republika
Definice balení
EAN
300 g - 8592337350252, 700 g - 8592337350269
Balení
Typ: vakuové balení, velikost: 300 g
Typ: vakuové balení, velikost: 700 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
74 %
hovězí maso
11 %
vepřové sádlo
10 %
jedlá sůl
pepř černý
pepř bílý
česnek
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
E 300 - Kyselina askorbová
Energetická hodnota výrobku
1733 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
37 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
13 g/100g
Sacharidy
2,2 g/100g
Z toho cukry
0,6 g/100g
Bílkoviny
19 g/100g
Sůl
2,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování velmi jemná mozaika, tmavěji růžové barvy. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 2 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je červenohnědá.
Vůně a chuť
Chuť je aromatická, přiměřeně slaná a kořeněná, zejména po pepři a po uzení. Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí. Vůně aromatická po uzení.
Konzistence
tužší, soudržná
Nadstandardní parametry
vysoký obsah masa – 130 g na 100 g výrobku obsahuje hovězí maso minimálně 10 %. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad
Technologický postup
Příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení do technologického kouři propustného obalu, tepelné opracování, sušení, balení, etiketování
Uživatel
Schváleno
15.3.2024 11:00:56
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený