Výrobky

Hovězí steak do ruky 45 g

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0074

Číslo výrobku

2016-08-08-0074/2294

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

hovězí maso, jedlá sůl, přírodní koření, cukr, dextróza, startovací kultura, konzervant: dusitan sodný. Na 100 g výrobku bylo použito 185 g hovězího masa.

Původ masa - Česká republika.      

Společnost

PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Žďárská 296, 549 54 Police nad Metují, Česká republika

Definice balení

EAN

8592337360275

Balení

Typ: vakuově balený minisalámek v papírové krabičce, velikost: 45 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

hovězí maso

jedlá sůl

přírodní koření

cukr

dextróza

startovací kultura

Přídatné látky

E 250 - Dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

1255 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

11 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

4,3 g/100g

Sacharidy

8,9 g/100g

Z toho cukry

0,5 g/100g

Bílkoviny

41 g/100g

Sůl

3,4 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled na řezu a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám, mohou být patrné částice použitého koření, řez je lesklý, směrem k okraji může být tmavší, nepřipouští se shluky tukových nebo libových částic, připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky, Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně vrásčitý, barva dle použitých surovin

Vůně a chuť

Výrobek je přiměřeně slané, kořeněné a případně příjemně kyselé chuti.

Konzistence

Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí. Vůně aromatická po uzení. Tužší, soudržné konzistence.

Nadstandardní parametry

  1. vysoký obsah masa - celkový obsah masa (včetně hovězího) minimálně 130 g na 100 g hotového výrobku; podíl hovězího masa musí činit nejméně 10 % z celkové hmotnosti masa použitého ve výrobku.
  2. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
  3. obsah tuku maximálně 50 %;
  4. aktivita vody (aw max.) 0,93.

Technologický postup

Příprava surovin, plnění do technologických obalů (celofánové – kouři propustné střívko), fermentace, sušení, odstranění střívka, balení

Uživatel

Schváleno

15.3.2024 11:24:23

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

KLASA

15. 5. 2021

Česká Chuťovka

2021

Česká potravina

Procesní stav

Schválený

Historie

Hovězí steak do ruky 45 g (15.3.2024 08:58:39)

Hovězí steak do ruky 45 g (2.11.2021 08:08:18)

Hovězí steak do ruky (5.8.2020 09:31:15)