Výrobky

Ovus – čerstvá hnědá slepičí vejce třídy A

Číslo cechovní normy

2015-12-02-0026

Číslo výrobku

2015-12-02-0026/1192

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce

Charakteristika výrobku

Čerstvá skořápková vejce třídy A, velikost M

Společnost

OVUS-podnik živočišné výroby, spol. s r.o.
Těhul 169
Kvíc, 27401
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
OVUS-podnik živočišné výroby, spol. s r.o., Těhul169, 274 80 Slaný-Kvíc

Definice balení

Balení

Typ: papírová krabička, velikost: 6 ks

Typ: papírová krabička, velikost: 10 ks

Typ: papírová proložka, velikost: 30 ks

Způsob distribuce výrobku

Vlastními chlazenými vozidly.

Složení

vejce

100 %

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

151 kcal / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

1087 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

3,37 g/100g

Sacharidy

0,94 g/100g

Z toho cukry

0,34 g/100g

Bílkoviny

12,38 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Čisté s nepoškozenou skořápkou, barva skořápky bílá až tmavě hnědá, nemyté, označené, např. (1 CZ 1617), rozdělené do hmotnostních skupin ( M- 53-63 g), barva žloutku dle stupnice La Roche min.8.

Vůně a chuť

Chuť i vůně typická pro vejce, vůně bez cizího pachu.

Konzistence

Pevný žloutek, čirý průhledný rosolovitý bílek.

Nadstandardní parametry

Vlastní produkce vajec, krmeno krmivem vyrobeném v České republice, vejce tříděna a balena v rámci 1 podniku; zaveden systém IFS.

Technologický postup

Vejce od nosnic HISEX a HY-LINE jsou co nejdříve po snášce dopravována do třídíren nebo skladů vajec. Vejce jsou do třídírny dodána nejpozději 4. pracovní den po snášce. Vejce jsou individuálně označena na skořápce rozlišovacím číslem producenta, dle směrnice 2002/4/ES., v produkčním místě nebo na každém kontejneru před opuštěním produkčního místa. Vejce jsou před tříděním prohlédnuta a prosvícena, nevhodná vejce jsou z třídění vyřazena. Třídírny třídí, balí a označují vejce a obaly nejpozději 2. pracovní den po dni převzetí vajec. Po vytřídění jsou čerstvá vejce balena do požadovaného typu obalu. Vejce jsou po celou dobu přepravy a skladování uchovávána při nekolísavé teplotě +5°C až +18°C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Barva žloutku dle stupnice La Roche min. 8. 

Bez přítomnosti bakterií rodu Salmonella.

Uživatel

Schváleno

18.3.2024 08:30:57

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Ovus – čerstvá hnědá slepičí vejce třídy A - 6 ks (30.10.2018 18:47:04)