Ovus – čerstvá hnědá slepičí vejce třídy A
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-02-0026
Číslo výrobku
2015-12-02-0026/1192
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce
Charakteristika výrobku
Čerstvá skořápková vejce třídy A, velikost M
Společnost
OVUS-podnik živočišné výroby, spol. s r.o.
Těhul 169
Kvíc, 27401
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
OVUS-podnik živočišné výroby, spol. s r.o., Těhul169, 274 80 Slaný-Kvíc
Definice balení
Balení
Typ: papírová krabička, velikost: 6 ks
Typ: papírová krabička, velikost: 10 ks
Typ: papírová proložka, velikost: 30 ks
Způsob distribuce výrobku
Vlastními chlazenými vozidly.
Složení
vejce
100 %
Alergeny
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
151 kcal / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
1087 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
3,37 g/100g
Sacharidy
0,94 g/100g
Z toho cukry
0,34 g/100g
Bílkoviny
12,38 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Čisté s nepoškozenou skořápkou, barva skořápky bílá až tmavě hnědá, nemyté, označené, např. (1 CZ 1617), rozdělené do hmotnostních skupin ( M- 53-63 g), barva žloutku dle stupnice La Roche min.8.
Vůně a chuť
Chuť i vůně typická pro vejce, vůně bez cizího pachu.
Konzistence
Pevný žloutek, čirý průhledný rosolovitý bílek.
Nadstandardní parametry
Vlastní produkce vajec, krmeno krmivem vyrobeném v České republice, vejce tříděna a balena v rámci 1 podniku; zaveden systém IFS.
Technologický postup
Vejce od nosnic HISEX a HY-LINE jsou co nejdříve po snášce dopravována do třídíren nebo skladů vajec. Vejce jsou do třídírny dodána nejpozději 4. pracovní den po snášce. Vejce jsou individuálně označena na skořápce rozlišovacím číslem producenta, dle směrnice 2002/4/ES., v produkčním místě nebo na každém kontejneru před opuštěním produkčního místa. Vejce jsou před tříděním prohlédnuta a prosvícena, nevhodná vejce jsou z třídění vyřazena. Třídírny třídí, balí a označují vejce a obaly nejpozději 2. pracovní den po dni převzetí vajec. Po vytřídění jsou čerstvá vejce balena do požadovaného typu obalu. Vejce jsou po celou dobu přepravy a skladování uchovávána při nekolísavé teplotě +5°C až +18°C.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Barva žloutku dle stupnice La Roche min. 8.
Bez přítomnosti bakterií rodu Salmonella.
Uživatel
Schváleno
18.3.2024 08:30:57
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený
Historie
Ovus – čerstvá hnědá slepičí vejce třídy A - 6 ks (30.10.2018 18:47:04)