Výrobky

Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 150 g

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0105

Číslo výrobku

2015-12-22-0105/0838

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tradiční pomazánkové

Charakteristika výrobku

Choceňské tradiční pomazánkové je mléčný výrobek určené k přímé spotřebě bez další tepelné úpravy. 

Společnost

Choceňská mlékárna s.r.o.
Kollárova 481
Choceň, 565 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Choceňská mlékárna s.r.o., Kollárova 481, 565 01 Choceň

Definice balení

EAN

8594003219061

Balení

Typ: PP-kelímky, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

(2 - 8) °C

Složení

zakysaná smetana

93,2 %

sušené mléko

3,4 %

sušená syrovátka

1,5 %

škrob

1,2 %

jedlá sůl

0,7 %

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1297 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

31 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

21 g/100g

Sacharidy

5,5 g/100g

Z toho cukry

3,4 g/100g

Bílkoviny

3,3 g/100g

Sůl

0,6 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva přirozeně bílá až krémově žlutá
 
 
 

Vůně a chuť

čistá, smetanová, jemně nakyslá, mírně slaná
 
 

Konzistence

 
stejnorodá, roztíratelná, mírné uvolňování syrovátky a případné kapky kondenzační vody na povrchu nejsou na závadu
 
 

Nadstandardní parametry

 
mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko,

unikátní tradiční česká technologie výroby, kdy dochází k emulgaci vodné fáze do mléčného tuku, což znamená zmáselnění smetany,

použitá technologie ve srovnání s ostatními běžně používanými technologiemi umožňuje vyrábět roztíratelný tuk s takto nízkým obsahem tuku bez přídavku želatiny, emulgátorů, stabilizátorů a konzervačních látek.

odpovídá definici „česká potravina“ a „vyrobeno v České republice“.

 

Technologický postup

 
Příprava směsi smetany a sušených surovin › pasterace ›   homogenizace › zakysání a fermentace › přídavek škrobu a  soli   › termizace › homogenizace › plnění › chlazení

 

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

 
Obsah tuku nejméně 31 %. Obsah sušiny nejméně 42 %.

Uživatel

Schváleno

25.3.2024 13:53:00

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Obrázky

Historie

Choceňské tradiční pomazánkové neochucené 150 g (30.6.2022 07:10:31)