Prvorepublikový bok
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0338
Číslo výrobku
2017-08-22-0338/2417
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Celosvalový masný výrobek z vepřového boku bez kosti a kůže, tepelně opracovaný, uzený.
Společnost
MASNÉ KRÁMY s.r.o.
Pražská 1934
Slaný, 274 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Pražská 1934, 274 01 Slaný
Definice balení
EAN
2917145005020
Balení
Typ: Volně ložený nebalený nebo balený ve vakuu o hmotnosti 400 až 1000 gramů., velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
0°C až 4°C
Složení
Vepřový bok
98 %
Kuchyňská sůl
2 g
Přídatné látky
Dusitanová solící směs
Energetická hodnota výrobku
1672 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
39 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
9 g/100g
Bílkoviny
14 g/100g
Sůl
2,7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
- Příjemný vzhled uzeného masa hnědé barvy, kusy obdélníkového tvaru.
- Barva - na řezu výrobku se střídají světle červené části libové svaloviny s bílými partiemi tukové tkáně.
-
Vůně a chuť
Chuť a vůně - příjemná, po čerstvé uzenině, výrazněji po uzení, lahodná.
Konzistence
Konzistence - tuhá, pevná, soudržná bez vzduchových dutin
Nadstandardní parametry
Vysoký obsah vepřového masa 98%, mimo maso obsahuje výrobek jen kuchyňkou sůl a dusitan sodný. Uzeno tradičním způsobem.
Technologický postup
Vepřový bok bez kosti se ručně nasucho nasolí a nechá se minimálně 10 dní odležet v chladírně. Po 10 dnech se udí a tepelně opracovává v udírně).
Po vychlazení na skladovací teplotu (0°C až 4°C) jsou kousky boku baleny do vakua a etiketovány nebo je výrobek distribuován jako nebalený ve vlastních prodejnách.
Uživatel
Schváleno
10.4.2024 12:47:42
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený