Výrobky

Prvorepublikový bok

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0338

Číslo výrobku

2017-08-22-0338/2417

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Celosvalový masný výrobek z vepřového boku bez kosti a kůže, tepelně opracovaný, uzený.

Společnost

MASNÉ KRÁMY s.r.o.
Pražská 1934
Slaný, 274 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Pražská 1934, 274 01 Slaný

Definice balení

EAN

2917145005020

Balení

Typ: Volně ložený nebalený nebo balený ve vakuu o hmotnosti 400 až 1000 gramů., velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

0°C až 4°C

Složení

Vepřový bok

98 %

Kuchyňská sůl

2 g

Přídatné látky

Dusitanová solící směs

Energetická hodnota výrobku

1672 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

39 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

9 g/100g

Bílkoviny

14 g/100g

Sůl

2,7 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

-        Příjemný vzhled uzeného masa hnědé barvy, kusy obdélníkového tvaru. 

-        Barva -  na řezu výrobku se střídají světle červené části libové svaloviny  s bílými partiemi tukové tkáně.

-       

Vůně a chuť

Chuť a vůně - příjemná, po čerstvé uzenině, výrazněji po uzení, lahodná.

Konzistence

Konzistence - tuhá, pevná, soudržná bez vzduchových dutin

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah vepřového masa 98%, mimo maso obsahuje výrobek jen kuchyňkou sůl a dusitan sodný. Uzeno tradičním způsobem.

Technologický postup

Vepřový bok bez kosti se ručně nasucho nasolí a nechá se minimálně 10 dní odležet v chladírně. Po 10 dnech se udí a tepelně opracovává v udírně).

Po vychlazení na skladovací teplotu (0°C až 4°C) jsou kousky boku baleny do vakua a etiketovány nebo je výrobek distribuován jako nebalený ve vlastních prodejnách.

Uživatel

Schváleno

10.4.2024 12:47:42

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Obrázky

Historie

Prvorepublikový bok (27.4.2023 18:35:52)