Šunka v pepři 150 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-01-0067
Číslo výrobku
2016-08-01-0067/1299
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Obal: plastový tácek uzavřený svárem, výrobek balen v ochranné atmosféře, vrchní folie s potiskem, spodní bíla etiketa s textem
Společnost
BIVOJ a.s.
Jateční 23A
Opava, 74601
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jateční 23A, 746 01 Opava
Definice balení
EAN
8595010301404
Balení
Typ: plastový tácek uzavřený svárem, ochranná atmosféra, velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
85 %
pitná voda
jedlá sůl
drcený pepř
2 %
dextróza
0.05 %
maltodextrin
Přídatné látky
E 301 - Askorbát sodný
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 407 - Karagenan
Energetická hodnota výrobku
393 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
3 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
1,1 g/100g
Sacharidy
1 g/100g
Bílkoviny
15 g/100g
Sůl
2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: v nákroji výrobek je na řezu barvy odpovídající druhu použitého masa. Nakrájené tenké plátky šunky o průměru 10 až 11cm a tloušťce 0,90 mm ve formě shaved, řez hladký, lesklý, jednotlivé svaly jsou na řezu výrobku patrné a spojené drobně rozpracovanou svalovinou, světle růžová až výrazněji růžová barva odpovídající druhu použitého masa, připouští se ojedinělá menší ložiska tuku a menší dutinky vyplněné např. aspikem. Povrchový vzhled odpovídá použité technologii výroby a případně použitému technologickému obalu, na okrajích plátků lem vrstvy dekoračního koření.
Vůně a chuť
Vůně: typická pro šunku, kořeněná, masová po šunce, bez cizích pachů a příchutí. Chuť: typická pro šunku, masová po šunce, přiměřeně slaná, lahodná, výrazněji kořeněná po dekorativním koření, případně po koření či ochucujících složkách. Výrobek je na skusu v tenkých plátcích křehký a šťavnatý.
Konzistence
Konzistence: je v uceleném kusu pevná a soudržná, plátky se nesmějí oddělovat na jednotlivé svaly. U sterilovaného výrobku v konzervě je povoleno proměnlivé množství volného aspiku.
Nadstandardní parametry
1. vysoký obsah masa, 2. celosvalový výrobek, 3. bez SOM a drůbežího SOM, barviv, vlákniny, zvýrazňovačů chuti, škrobu, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup
Technologický postup: Příprava surovin, plnění do forem či technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, plátkovaní a balení Technologický obal:
- v případě použití technologického obalu nejsou požadavky definovány,
- lze vyrábět bez technologického obalu
Uživatel
Schváleno
18.4.2024 13:08:36
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený