Salám Paprikáš - Řezníkův talíř 100 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0066
Číslo výrobku
2016-03-22-0066/0763
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
100 g výrobku je vyrobeno ze 140 g masa; obsah ČSB 14 g/100g; poměr obsahu tuku a obsahu čistých svalových bílkovin: 2,8
Společnost
BIVOJ a.s.
Jateční 23A
Opava, 74601
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jateční 23A, 746 01 Opava
Definice balení
EAN
8595010301794
Balení
Typ: plastový tácek uzavřený svárem, ochranná atmosféra, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
paprika
dextróza
startovací kultura
Přídatné látky
E 301 - Askorbát sodný
E250 dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
1834 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
39 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
15 g/100g
Sacharidy
1 g/100g
Bílkoviny
22 g/100g
Sůl
3,3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování barva libových zrn na řezu výrobku je sytěji růžová až červená po použité paprice a k okrajům výrobku může být tmavší. Tuková zrna jsou světlá. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 5 mm. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je červená až červenohnědá.
Vůně a chuť
Chuť: Chuť průměrně až výrazně slaná a příjemně kyselá, výrazná po paprice. Na skusu je výrobek vláčný a křehký. Vůně: Vůně příjemná, aromatická a výrazně kořeněná.
Konzistence
tuhá, pevná
Nadstandardní parametry
1. vysoký obsah masa, 2. povinné zastoupení hovězího masa, 3. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad 100 g výrobku je vyrobeno ze 140 g masa.
Technologický postup
Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, plátkovaní a balení, Technologický obal: Kouři prostupný obal
Uživatel
Schváleno
16.4.2024 10:34:31
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený