Výrobky

Šunka s pepřem - Řezníkův talíř 100 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-08-01-0067

Číslo výrobku

2016-08-01-0067/0766

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované

Společnost

BIVOJ a.s.
Jateční 23A
Opava, 74601
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jateční 23A, 746 01 Opava

Definice balení

EAN

8595010301947

Balení

Typ: plastový tácek uzavřený svárem, ochranná atmosféra, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

85 %

pitná voda

drcený pepř

2 %

jeldá sůl

dextróza

maltodextrin

Přídatné látky

E 301 - Askorbát sodný

E250 dusitan sodný

E 450 - Difosforečnany

E 451 - Trifosforečnany

E 407 - Karagenan

Energetická hodnota výrobku

383 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

3 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

1,1 g/100g

Sacharidy

1 g/100g

Bílkoviny

15 g/100g

Sůl

2 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: v nákroji výrobek je na řezu barvy odpovídající druhu použitého masa. Rovnoměrně nakrájené tenké plátky šunky o průměru 10 až 11cm a tloušťce 2mm, řez hladký, lesklý, jednotlivé svaly jsou na řezu výrobku patrné a spojené drobně rozpracovanou svalovinou, světle růžová až výrazněji růžová barva odpovídající druhu použitého masa, připouští se ojedinělá menší ložiska tuku a menší dutinky vyplněné např. aspikem. Povrchový vzhled odpovídá použité technologii výroby a případně použitému technologickému obalu, na okrajích plátků lem vrstvy dekoračního koření.

Vůně a chuť

Vůně: typická pro šunku, kořeněná, masová po šunce, bez cizích pachů a příchutí. Chuť: typická pro šunku, masová po šunce, přiměřeně slaná, lahodná, výrazněji kořeněná po dekorativním koření, případně po koření či ochucujících složkách. Výrobek je na skusu v tenkých plátcích křehký a šťavnatý.

Konzistence

Konzistence: je v uceleném kusu pevná a soudržná, plátky se nesmějí oddělovat na jednotlivé svaly. U sterilovaného výrobku v konzervě je povoleno proměnlivé množství volného aspiku.

Nadstandardní parametry

1. vysoký obsah masa, 2. celosvalový výrobek, 3. bez SOM a drůbežího SOM, barviv, vlákniny, zvýrazňovačů chuti, škrobu, přidaného lepku a bílkovinných přísad

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do forem či technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, plátkovaní a balení Technologický obal:

  • v případě použití technologického obalu nejsou požadavky definovány,
  •  lze vyrábět bez technologického obalu

Uživatel

Schváleno

16.4.2024 10:36:40

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Šunka s pepřem - Řezníkův talíř 100 g (4.1.2018 12:01:26)