Staročeský uzený bok
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-12-14-0410
Číslo výrobku
2018-12-14-0410/1300
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku
volně (nebalené), proměnná hmotnost
Společnost
BIVOJ a.s.
Jateční 23A
Opava, 74601
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jateční 23A, 746 01 Opava
Definice balení
EAN
2845513000745
Balení
Typ: volně (nebalené), velikost: 150 g
Typ: volně (nebalené), velikost: 1500 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřový bok bez kosti
97 %
jedlá sůl
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
1492 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
36 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
14 g/100g
Bílkoviny
16 g/100g
Sůl
3,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: Vzhled v nákroji – řez je hladký, barva svaloviny na řezu odpovídá použité surovině a stupni vysušení. Tuk si zachovává světlou barvu. Povrchový vzhled – tvar výrobku může být zachován po opracované anatomické části případně též po použité formě. Požadavky na povrchovou barvu výrobku se nestanovují, obvykle se jedná o zauzenou zlatavou barvu.
Vůně a chuť
Vůně a chuť: Chuť – mírně slaná, aromatická, po uzení či po ochucujících složkách. Vůně – příjemná po zauzení či po ochucujících složkách.
Konzistence
pevná, soudržná.
Nadstandardní parametry
1. vysoký obsah masa, 2. celosvalový výrobek, 3. bez SOM a drůbežího SOM, barviv, vlákniny, zvýrazňovačů chuti, škrobu, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup
Příprava surovin (nakládání masa), sušení, uzení studeným nebo poloteplým kouřem, může následovat sušení a zrání, chlazení, porcování a balení. Technologický obal: bez technologického obalu
Uživatel
Schváleno
16.4.2024 10:36:59
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený