Výrobky

KORBÁČKY UZENÉ 55g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-01-10-0414

Číslo výrobku

2019-01-10-0414/1796

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - pařený

Charakteristika výrobku

KORBÁČEK UZENÝ - je pařený sýr uzený ve tvaru spleteného copánku 

 

 

Společnost

KORA produkt, s.r.o.
Dobrá 862
Dobrá, 73951

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
739 51 Dobrá 862

Definice balení

EAN

20105617

Balení

Typ: vakuové balení, velikost: 55 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

sýr (kravské mléko)

jedlá sůl

sýrařské kultury

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

959 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

11,8 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

6,5 g/100g

Sacharidy

2,5 g/100g

Z toho cukry

<0,3 g/100g

Bílkoviny

28,3 g/100g

Sůl

3 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

KORBÁČEK UZENÝ má lehce žlutou až zlatožlutou barvu. 

Vůně a chuť

Chuť je mléčná, lahodná sýrová, slaná, s typicky charakteristickým kouřovým aroma. 

 

Konzistence

Jednotlivé nitě – mají oddělující se vlákna s pružnou až pevnější, avšak ne tvrdou konzistencí. Zráním pružnost klesá. Díky své vláknité struktuře s dobře se oddělujícími vlákny je výrobek velmi pevný v tahu.

Nadstandardní parametry

Charakteristické senzorické vlastnosti jsou dány vytvořenou vláknitou strukturou vytažených nití z pařeného sýrového těsta a specifickým tvarem sýra „KORBÁČEK", který vzniká po zapletení jednotlivých nití.

Technologický postup

Vyrábí se z polotvrdého sýru, který se paří v horké vodě a poté se vytahuje do tvaru nití. Ty se následně ponoří do nasyceného solného roztoku. Po "nasolení" jsou nitě splétány do "copánků". Tyto jsou poté dávány na udírenské hůlky a vkládány do automatické udírny. Udí se na bukových štěpcích na bázi nedokonalého spalování dřeva. Po vyuzení jsou výrobky baleny ve vakuu do k tomu určené fólie a jsou vkládány do papírového kartonu.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah sušiny min. 46%. Obsah tuku v sušině min. 25%.

Uživatel

Schváleno

19.4.2024 08:49:47

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

KORBÁČKY UZENÉ 55g (17.5.2022 11:56:01)

KORBÁČKY UZENÉ 55g (28.4.2022 07:57:41)

KORBÁČKY UZENÉ 55g (3.9.2021 09:26:45)

KORBÁČKY UZENÉ 55g (18.8.2021 11:38:40)