KORBÁČKY NEUZENÉ 55g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-06-20-0439
Číslo výrobku
2019-06-20-0439/1081
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - pařený
Charakteristika výrobku
KORBÁČEK NEUZENÝ - je pařený sýr ve tvaru spleteného copánku.
Společnost
KORA produkt, s.r.o.
Dobrá 862
Dobrá, 73951
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
739 51 Dobrá 862
Definice balení
EAN
20105600
Balení
Typ: Vakuové balení, velikost: 55 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
sýr (kravské mléko)
jedlá sůl
sýrařské kultury
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
983 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
13,1 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
6,8 g/100g
Sacharidy
2,2 g/100g
Z toho cukry
<0,3 g/100g
Bílkoviny
27,1 g/100g
Sůl
3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
KORBÁČEK NEUZENÝ má bílou barvu.
Vůně a chuť
Chuť je mléčná, lahodná sýrová, slaná, s typicky charakteristickým aroma.
Konzistence
Jednotlivé nitě – mají oddělující se vlákna s pružnou až pevnější, avšak ne tvrdou konzistencí. Zráním pružnost klesá. Díky své vláknité struktuře s dobře se oddělujícími vlákny je výrobek velmi pevný v tahu.
Nadstandardní parametry
Charakteristické senzorické vlastnosti jsou dány vytvořenou vláknitou strukturou vytažených nití z pařeného sýrového těsta a specifickým tvarem sýra „KORBÁČEK", který vzniká po zapletení jednotlivých nití.
Technologický postup
Vyrábí se z polotvrdého sýru, který se paří v horké vodě a poté se vytahuje do tvaru nití. Ty se následně ponoří do nasyceného solného roztoku. Po "nasolení" jsou nitě splétány do "copánků". Výrobky jsou baleny ve vakuu do k tomu určené fólie a jsou vkládány do papírového kartonu.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah sušiny min 46%. Obsah tuku v sušině min. 25%
Uživatel
Schváleno
19.4.2024 09:01:49
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený
Historie
KORBÁČKY NEUZENÉ 55g (17.5.2022 11:56:34)
KORBÁČKY NEUZENÉ 55g (28.4.2022 08:01:50)