Staročeská uzená krkovička
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-12-14-0410
Číslo výrobku
2018-12-14-0410/1304
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Společnost
BIVOJ a.s.
Jateční 23A
Opava, 74601
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jateční 23A, 746 01 Opava
Definice balení
EAN
2845525000504
Balení
Typ: vakuově baleno, velikost: 650 g
Typ: volně - proměnná hmotnost, velikost: 3000 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
97 %
jedlá sůl
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
560 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
10 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
3,8 g/100g
Bílkoviny
19 g/100g
Sůl
3,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: Vzhled v nákroji – řez je hladký, barva svaloviny na řezu odpovídá použité surovině a stupni vysušení. Tuk si zachovává světlou barvu. Povrchový vzhled – tvar výrobku může být zachován po opracované anatomické části případně též po použité formě. Požadavky na povrchovou barvu výrobku se nestanovují, obvykle se jedná o zauzenou zlatavou barvu.
Vůně a chuť
Vůně a chuť: Chuť – mírně slaná, aromatická, po uzení či po ochucujících složkách. Vůně – příjemná po zauzení či po ochucujících složkách.
Konzistence
pevná, soudržná.
Nadstandardní parametry
a) vysoký obsah masa; b) bez strojně odděleného masa a drůbežího strojně odděleného masa; c) bez zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad – použití kvalitního masa a koření.
Technologický postup
Příprava surovin (nakládání masa), sušení, uzení studeným nebo poloteplým kouřem, může následovat sušení a zrání, chlazení, porcování a balení. Technologický obal: bez technologického obalu
Uživatel
Schváleno
18.4.2024 13:22:55
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený